nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BBL
 • Niveau 4
 • Duur 3 jaar
 • Locatie Beverwijk

Je leert onderdelen maken zoals printplaten, zorgen voor bedrading en de onderdelen opbouwen tot een product. Vervolgens leer je het product aansluiten en de besturing afstellen. Uiteraard leer je ook testen of alles goed functioneert. Je bereidt je voor op werken bij een bedrijf dat (onderdelen voor) elektronische producten en complete elektrotechnische systemen maakt. Het kan dan gaan om printplaten en schakelpanelen tot aan een volledig eindproduct als een lift. Af en toe ga je naar de klant om collega-monteurs te assisteren met een installatie of inbedrijfstelling. Je stuurt ze dan aan en helpt wanneer ze er zelf niet helemaal uit komen. In dit beroep adem je natuurlijk techniek, maar moet je ook over een portie creativiteit beschikken. Dat geldt zeker als er een nieuw product moet komen. Het is dan aan jou om een goede oplossing te bedenken!

 • onderdelen maken en opbouwen tot een product
 • besturing afstellen en product testen

Wat kun je na deze opleiding?

Met je diploma kun je gaan werken als eerste monteur elektrotechnische installaties. Ook kun je doorstromen naar een verwante niveau 4 opleiding.

Je leert onderdelen maken voor elektronische producten en complete elektrotechnische systemen. Bijvoorbeeld printplaten en schakelpanelen tot aan een volledig eindproduct als een lift. Je leert de bedrading aanleggen, de installatie in bedrijf stellen en testen of alles werkt. Ook leer je collega's te assisteren bij hun werk en je hen aan te sturen. Daarnaast krijg je de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ambitie en ontwikkeling volg je ook de keuzedelen

 • oriëntatie op ondernemerschap
 • inspelen op innovaties
 • havo vakken >>

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Bij het Nova College kies je daarom zelf op welke manier je een opleiding volgt. Volg je graag 5 dagen per week je lessen op school, afgewisseld met praktijkperioden? Kies dan de beroepsopleidende leerweg (bol). Zit je niet graag in de schoolbanken? Kies dan voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je werkt dan 4 dagen in de week en volgt maar 1 dag lessen.

Goed om te weten: welke leerweg je ook kiest, je haalt hetzelfde diploma.

Opleidingsgegevens

Officiële naam:
Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen; Crebo nr: 25262
Leerweg:
BBL
Duur:
3 jaar
Start:
augustus

Locaties

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

Je zoekt via IW Noord-Holland een erkend leerbedrijf, waarmee je een leer-/werkovereenkomst sluit. Je praktijklessen volg je bij IW Noord-Holland en de theorie leer je op school.

Schoolkosten

Lesmateriaal
€600 totaal
Les / Cursusgeld
€306 schooljaar 2021/22 voor 18 jaar en ouder

Je hebt geen recht op studiefinanciering en ontvangt een salaris van je werkgever. Bespreek met je werkgever welk deel van de schoolkosten het bedrijf/de instelling kan betalen. Het (richt)bedrag voor lesmateriaal is voor de totale opleiding. Lees meer over de schoolkosten.

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding. Lees ook: laptop voor je opleiding

Toelatingsvoorwaarden

Diploma verwante beroepsopleiding mbo niveau 3.
Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo


Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Deze studie in cijfers
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Studie in cijfers
nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BBL
 • Niveau 4
 • Duur 3 jaar
 • Locatie Beverwijk