Snelle informatie

 • Leerweg BOL
 • Niveau 4
 • Duur 2-3 jaar
 • Locatie Haarlem

Je leert in deze IVS (International Vocational Studies) opleiding in het Engels en in het Nederlands alles over contact leggen en onderhouden met (potentiële) klanten en hun vragen vanuit een commercieel oogpunt beantwoorden. Zo leer je gestructureerd je internationale klantenportefeuille uitbouwen in je eigen rayon en successen behalen in een competitieve markt. Dat kan overal ter wereld zijn. Vanuit je bedrijf krijg je de juiste ondersteuning met verkoop- en producttrainingen. Je hebt gevoel voor commercie en bent een doorzetter, ook als het even tegenzit.

 • klantcontact leggen en onderhouden
 • accountvragen commercieel oplossen

Wat kun je na deze opleiding?

Met het diploma kun je als junior accountmanager werken bij internationaal georienteerde bedrijven. Ook kun je doorstromen naar hbo opleidingen of buitenlandse universiteiten.
 

Bij deze opleiding staat letterlijk grensverleggend onderwijs centraal, dé optimale voorbereiding op de internationale beroepspraktijk. Je start met een brede commerciële opleiding. Bij deze Nederlands-/Engelstalige IVS opleiding ontwikkel je kennis en vaardigheden om internationaal tussen bedrijven en tussen bedrijf en consument te kunnen handelen: business-to-business en business-to-consumer. Je leert contact te leggen en te onderhouden met klanten/accounts en de klanten/vraagstukken vanuit een commercieel oogpunt te benaderen. Luisteren en je inleven in de wensen van de klant, vraagstukken analyseren en problemen oplossen, representatief optreden, onderhandelen, klanten enthousiast maken voor een product en/of dienst zijn belangrijke vaardigheden. Je leert je mondeling en schriftelijk goed uit te drukken en zorgvuldig te werken. Ook leer je integer handelen volgens de geldende ethische maatstaven. Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap zijn belangrijke ondersteunende vakken in deze opleiding. Afhankelijk van je ambitie en ontwikkeling volg je de keuzedelen

 • ondernemend gedrag
 • internationaal 2
 • lean en creatief
 • persoonlijk profileren
 • voorbereiding hbo
 • havo vakken >>

Je kunt deze opleiding - afhankelijk van je studieresultaten - afronden in 2 of 3 jaar.

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk en internationaal erkend diploma

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Bij het Nova College kies je daarom zelf op welke manier je een opleiding volgt. Volg je graag 5 dagen per week je lessen op school, afgewisseld met praktijkperioden? Kies dan de beroepsopleidende leerweg (bol). Zit je niet graag in de schoolbanken? Kies dan voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je werkt dan 4 dagen in de week en volgt maar 1 dag lessen.

Goed om te weten: welke leerweg je ook kiest, je haalt hetzelfde diploma.

Opleidingsgegevens

Officiële naam:
(Junior) accountmanager; Crebo nr: 25132
Leerweg:
BOL
Duur:
2-3 jaar
Start:
augustus

Locaties

Haarlem

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

In jaar 2 en 3 loop je stage, waarvan bij voorkeur één stage in het buitenland. Meestal regelt school deze stage, maar je kunt ook zelf een buitenlandse stage regelen. Als je stage loopt in één van de landen van de Europese Unie, kan dat eventueel met een beurs van de organisatie Leonardo Da Vinci.

Schoolkosten

Lesmateriaal
€700 totaal
Vrijwillige Bijdrage
€395 registratie en examen EDEXCEL BTEC 3 EXTENDED diploma *
Les / Cursusgeld
€1202 per jaar (2020/21) voor 18 jaar en ouder

Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld duo.nl.
De genoemde kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdragen voor extra faciliteiten (zoals excursies) zijn voor de totale opleiding. Deze (richt)bedragen verschillen per richting die je kiest in je opleiding. Lees meer over de schoolkosten.

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding. Lees ook: laptop voor je opleiding

Bijzonderheden

* Kies jij voor IVS? Dan kies je voor het excellentieprogramma van de Nederlands-/Engelstalige lesmethode Business and Technology Education Council (BTEC) met bijbehorend examen voor het internationaal erkend diploma. Volg je liever de Nederlandstalige opleiding? Kies dan voor Junior accountmanager met het landelijk erkend diploma.

Intake Junior accountmanager IVS (tweetalig), 4, BOL

Heb jij je aangemeld voor deze opleiding of ga je dat misschien doen? Lees dan deze informatie over de intake Junior accountmanager IVS (tweetalig), BOL. In de intake gaan we na of de opleiding van jouw keuze goed past bij jouw vooropleiding, talenten, ambities en groeikansen. Zodat jij je op het Nova College succesvol kunt ontwikkelen. Niet alleen in je beroep, maar ook als persoon.

Toelatingsvoorwaarden

Een van de volgende voorwaarden:

 • diploma beroepsopleiding mbo niveau 2 of 3
 • diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg
 • overgangsbewijs 3-4 havo/vwo
 • ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk


Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo

 
Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Deze studie in cijfers
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Studie in cijfers

Snelle informatie

 • Leerweg BOL
 • Niveau 4
 • Duur 2-3 jaar
 • Locatie Haarlem