Stap 1

Studiekeuzegesprek

Dit gesprek is bedoeld als een kennismaking en om te kijken of de gekozen studie past bij jouw talenten en ambities. Je praat met een docent of een studieloopbaanbegeleider, die alles weet van de opleiding waarvoor jij hebt gekozen. Maak van tevoren een lijstje van alles dat je wilt vragen. Tijdens het gesprek krijg je antwoord op die vragen. Zo helpen we jou om te bepalen of de opleiding goed past bij jou.

Dit gesprek is ook bedoeld om te bepalen of jij tijdens de opleiding de benodigde competenties (kennis, vaardigheden en houding) kunt ontwikkelen en of je daarbij extra ondersteuning nodig hebt. Eventueel aanvullende intake opdrachten kun je vinden in je persoonlijke intakepagina in PortalPlus.

Na je intake krijg je een studiekeuzeadvies. Of:  

  • je krijgt een positief advies en bent geplaatst 
  • je krijgt een positief advies en je staat op een wachtlijst
  • je krijgt een tweede studiekeuzegesprek
  • je krijgt een negatief studieadvies met het advies een andere opleiding te kiezen die beter aansluit bij je ambities en interesse. Jij beslist wat je met dit advies doet.
  • je krijgt een afwijzing/weigering, omdat je niet aan toelatingsvoorwaarden voldoet. Na een aantal dagen bellen we jou om met jou te bespreken of je een andere opleiding wilt volgen en of we je kunnen helpen bij die keuze.

Tot slot

Succes met je intake!