Je leert alles wat een kok moet kunnen. Van het werken met verse producten tot het toepassen van klassieke en moderne kooktechnieken: jij ontwikkelt je stap voor stap tot een professional in de horeca. Je leert de gerechten bereiden die door de gasten zijn besteld of die op het dagmenu staan.
Je gaat zelf aan de slag in onze geheel vernieuwde, professionele keuken/restaurant Klasse en in erkende leerbedrijven. Zo leer je niet alleen de theorie, maar ervaar je ook meteen hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Je krijgt lessen en werkt aan opdrachten die je direct in de praktijk kan toepassen. Je leert gastvrij gedrag, je werkt samen met collega’s en ontdekt verschillende kookstijlen en keukens.
Na je opleiding ligt de horecawereld voor je open!
Het belangrijkste onderdeel van de opleiding is het bereiden van gerechten. Je leert werken met verse producten, basis kooktechnieken toepassen en gerechten netjes en smaakvol opmaken. Stap voor stap bouw je kennis en zelfvertrouwen op, zodat je in de keuken de geleerde technieken en kennis kan toepassen.
Ook leer je hoe je keukenvoorraden beheert. Denk aan slim inkopen, producten controleren op kwaliteit en zorgen dat alles op tijd klaarstaat. Natuurlijk hoort hierbij ook dat je leert alle materialen na het koken netjes op te ruimen en de keuken en apparatuur schoon te maken.
Daarnaast volg je Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities volg je keuzedelen:
Na je opleiding kun je als kok aan de slag in restaurants, hotels en cateringbedrijven. Ook kun je doorstromen naar een vervolgopleiding mbo niveau 3, bijvoorbeeld Allround kok.
Het belangrijkste onderdeel van de opleiding is het bereiden van gerechten. Je leert werken met verse producten, basis kooktechnieken toepassen en gerechten netjes en smaakvol opmaken. Stap voor stap bouw je kennis en zelfvertrouwen op, zodat je in de keuken de geleerde technieken en kennis kan toepassen.
Ook leer je hoe je keukenvoorraden beheert. Denk aan slim inkopen, producten controleren op kwaliteit en zorgen dat alles op tijd klaarstaat. Natuurlijk hoort hierbij ook dat je leert alle materialen na het koken netjes op te ruimen en de keuken en apparatuur schoon te maken.
Daarnaast volg je Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities volg je keuzedelen:
Landelijk erkend diploma
Je opleiding bestaat voor 20 - 60 procent uit beroepspraktijkvorming (stage), waar je leert hoe het er in een echte keuken aan toegaat. Je loopt stage in een voor deze opleiding SBB-erkend leerbedrijf.
Je hebt geen recht op studiefinanciering en ontvangt salaris van je werkgever. Het (richt)bedrag voor lesmateriaal is voor de totale opleiding en het meeste lesmateriaal koop je in het 1e jaar. Lees meer informatie over de schoolkosten.
Voor deze opleiding heb je een laptop nodig (beslist geen tablet of Chromebook!).
Lees ook: laptop voor je opleiding >>
Een van de volgende voorwaarden:
Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo
Hier vind je de Onderwijs- en Examenregeling met informatie over je opleiding en de examinering. Je leest er bijvoorbeeld hoe je onderwijsprogramma eruitziet, welke kwalificerende examens je moet doen en wanneer je op stage gaat.
Ga naar OER/studiegids >
Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.
Studie in cijfers