Snelle informatie

 • Leerweg BBL
 • Niveau 2
 • Duur 2 jaar
 • Locatie Beverwijk

Je leert grote gasverbruikstoestellen repareren en onderhouden. Denk aan installaties voor centrale verwarming, grootkeukentoestellen of luchtverwarmingsapparaten.

 • gasverbruikstoestellen repareren en onderhouden

Wat kun je na deze opleiding?

Met je diploma kun je gaan werken als servicemonteur installatietechniek. Ook kun je doorstromen naar een verwante opleiding niveau 3.

Je leert zelfstandig inspecties en onderhoud van installaties, systemen uitvoeren. Denk aan de cv ketels en warmwatertoestellen in een woonhuis of in een groot gebouw zoals een kantoor bijvoorbeeld. Ook volg je algemene vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap.

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Bij het Nova College kies je daarom zelf op welke manier je een opleiding volgt. Volg je graag 5 dagen per week je lessen op school, afgewisseld met praktijkperioden? Kies dan de beroepsopleidende leerweg (bol). Zit je niet graag in de schoolbanken? Kies dan voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je werkt dan 4 dagen in de week en volgt maar 1 dag lessen.

Goed om te weten: welke leerweg je ook kiest, je haalt hetzelfde diploma.

Opleidingsgegevens

Officiële naam:
Servicemonteur installatietechniek; Crebo nr: 25308
Leerweg:
BBL
Duur:
2 jaar
Start:
gedurende het schooljaar

Locaties

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

Je zoekt via IW Noord-Holland een erkend leerbedrijf, waarmee je een leer-/werkovereenkomst sluit. Je praktijklessen volg je bij IW Noord-Holland en de theorie leer je op school.

Schoolkosten

Lesmateriaal
€600 totaal
Les / Cursusgeld
€250 per jaar (2020/21) voor 18 jaar en ouder

Je hebt geen recht op studiefinanciering en ontvangt salaris van je werkgever. Het (richt)bedrag voor lesmateriaal is voor de totale opleiding en het meeste lesmateriaal koop je in het 1e jaar. Lees meer over de schoolkosten.

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding. Lees ook: laptop voor je opleiding

Intake Servicemonteur installatietechniek, 2, BBL

Heb jij je aangemeld voor deze opleiding of ga je dat misschien doen? Lees dan deze informatie over de intake Servicemonteur installatietechniek, BBL. In de intake gaan we na of de opleiding van jouw keuze goed past bij jouw vooropleiding, talenten, ambities en groeikansen. Zodat jij je op het Nova College succesvol kunt ontwikkelen. Niet alleen in je beroep, maar ook als persoon.

Toelatingsvoorwaarden

Een van de volgende voorwaarden:

 • diploma assistentopleiding (mbo niveau 1)
 • diploma vmbo, basisberoepsgerichte leerweg met in het pakket minimaal een van de vakken wiskunde of nask 1
 • ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo


Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze studie in cijfers
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Studie in cijfers

Snelle informatie

 • Leerweg BBL
 • Niveau 2
 • Duur 2 jaar
 • Locatie Beverwijk