nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BOL
 • Niveau 2
 • Duur 1,5 - 2 jaar
 • Locatie Hoofddorp & Beverwijk

Je leert helpen bij de ontvangst van bezoekers, het voorraadbeheer, de veiligheid, de catering, de schoonmaak en het onderhoud in gebouwen. Bijvoorbeeld een ziekenhuis, school, hotel of een congresgebouw. Ben jij dienstverlenend ingesteld? Dan is deze opleiding Facilitair medewerker geschikt voor jou.

 • bezoekers helpen ontvangen
 • voorraad helpen beheren
 • helpen bij onderhoud

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je gaan werken als facilitair medewerker bij een facilitair bedrijf of een facilitaire afdeling van een organisatie. Bijvoorbeeld in hotels, congrescentra, grotere kantoor- of schoolgebouwen. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op niveau 3.

Je volgt in het eerste semester een breed aanbod van vakken en projecten zodat je veel leert over de verschillende beroepen, verkoper, logistiek medewerker en medewerker financiële of secretariële administratie. Je leert veel vaardigheden die je goed kunt gebruiken in de diverse beroepen en waarmee je ook beter door kunt stromen na je opleiding in verschillende opleidingen van niveau 3 of 4. Vanaf periode 2 loop je stage in een van de richtingen Facilitair medewerker en Logistiek medewerker, Verkoper of Medewerker financiële of secretariële administratie.

Meer over Niveau 2 breed >>

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Bij het Nova College kies je daarom zelf op welke manier je een opleiding volgt. Volg je graag 5 dagen per week je lessen op school, afgewisseld met praktijkperioden? Kies dan de beroepsopleidende leerweg (bol). Zit je niet graag in de schoolbanken? Kies dan voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je werkt dan 4 dagen in de week en volgt maar 1 dag lessen.

Goed om te weten: welke leerweg je ook kiest, je haalt hetzelfde diploma.

Opleidingsgegevens

Officiële naam:
Medewerker facilitaire dienstverlening; Crebo nr: 25499
Leerweg:
BOL
Duur:
1,5 - 2 jaar
Start:
augustus

Locaties

Hoofddorp

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

In het eerste jaar loop je gedurende een half jaar 2 oriënterende stages: 1 als facilitair medewerker (bijvoorbeeld meelopen bij conciërges, onderhoudsmedewerkers, facilitair medewerkers in verschillende instellingen) en 1 als helpende zorg en welzijn (bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis, woonzorgcentrum, in de gehandicaptenzorg, in de kinderopvang en op basisscholen). Het tweede jaar loop je 2 dagen per week stage als facilitair medewerker onder andere in hotels, congrescentra, grotere kantoor- of schoolgebouwen. Wij regelen de stageplaatsen voor je bij erkende leerbedrijven.

 

Schoolkosten

Lesmateriaal
€300 totaal
Les / Cursusgeld
€608 schooljaar 2021/22 voor 18 jaar en ouder

Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld duo.nl.
De genoemde kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdragen voor extra faciliteiten (zoals excursies) zijn voor de totale opleiding. Deze richtbedragen verschillen per richting die je kiest in je opleiding. Lees meer over de schoolkosten.

Voor de stage van deze opleiding heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Deze kun je aanvragen bij de gemeente.  Bekijk ook: VOG aanvragen

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding. Lees ook: laptop voor je opleiding

Bijzonderheden

Voor deze opleiding heb je een hepatitis B vaccinatie nodig. Deze is gratis. Je krijgt hierover informatie tijdens de opleiding.

Intake Facilitair medewerker, 2, BOL

Heb jij je aangemeld voor deze opleiding of ga je dat misschien doen? Lees dan deze informatie over de intake Facilitair medewerker, BOL. In de intake gaan we na of de opleiding van jouw keuze goed past bij jouw vooropleiding, talenten, ambities en groeikansen. Zodat jij je op het Nova College succesvol kunt ontwikkelen. Niet alleen in je beroep, maar ook als persoon.

Toelatingsvoorwaarden

Een van de volgende voorwaarden:

 • diploma assistentopleiding (mbo niveau 1)
 • diploma vmbo, basisberoepsgerichte leerweg
 • ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo


Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze studie in cijfers
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Studie in cijfers
nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BOL
 • Niveau 2
 • Duur 1,5 - 2 jaar
 • Locatie Hoofddorp & Beverwijk