nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BBL
 • Niveau 2
 • Duur 2 jaar
 • Locatie Beverwijk

Je leert dakcomponenten aanbrengen zoals metalen platen, koper, zink, aluminium en staal. Ook leer je sloopwerk aan daken, onderhoud en herstelwerkzaamheden uit voeren. Dat werk doe je op hellende daken of aan gevels in nieuwbouw en renovaties van woningen en gebouwen. Je bent dus meestal in de buitenlucht. Belangrijk is dat je leert hoe je veilig werkt en je houdt aan de regels rond arbo, veiligheid en milieu.

 • dakcomponenten aanbrengen
 • sloopwerk en onderhoud
 • werken in de buitenlucht

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun aan het werk als dakdekker en je kan doorstromen naar de opleiding Allround dakdekker metaal.

Je leert op hellende daken of aan gevels dakcomponenten aanbrengen zoals metalen platen, koper, zink, aluminium en staal. Ook leer je sloopwerk te doen aan daken en onderhoud- en herstelwerkzaamheden uitvoeren. Je leert veilig werken volgens de regels op het gebied van arbo, veiligheid en milieu. Ook Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn belangrijke vakken in deze opleiding.

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Bij het Nova College kies je daarom zelf op welke manier je een opleiding volgt. Volg je graag 5 dagen per week je lessen op school, afgewisseld met praktijkperioden? Kies dan de beroepsopleidende leerweg (bol). Zit je niet graag in de schoolbanken? Kies dan voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je werkt dan 4 dagen in de week en volgt maar 1 dag lessen.

Goed om te weten: welke leerweg je ook kiest, je haalt hetzelfde diploma.

Opleidingsgegevens

Officiële naam:
Dakdekker metaal; Crebo nr: 25543
Leerweg:
BBL
Duur:
2 jaar
Start:
augustus, januari

Locaties

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

Je werkt bij een erkend leerbedrijf, waar je het beroep leert in de praktijk. De theorielessen volg je op school. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerbedrijf via stagemarkt.nl

Schoolkosten

Lesmateriaal
€400 tot 450 totaal
Les / Cursusgeld
€588 per jaar (2019/20) voor 18 jaar en ouder

Je hebt geen recht op studiefinanciering en ontvangt salaris van je werkgever. Het (richt)bedrag voor lesmateriaal is voor de totale opleiding en het meeste lesmateriaal koop je in het 1e jaar. Lees meer over de schoolkosten.

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding. Lees ook: laptop voor je opleiding

Intake Dakdekker metaal, 2, BBL

Heb jij je aangemeld voor deze opleiding of ga je dat misschien doen? Lees dan deze informatie over de intake Dakdekker metaal, BBL. In de intake gaan we na of de opleiding van jouw keuze goed past bij jouw vooropleiding, talenten, ambities en groeikansen. Zodat jij je op het Nova College succesvol kunt ontwikkelen. Niet alleen in je beroep, maar ook als persoon.

Toelatingsvoorwaarden

Een van de volgende voorwaarden:

 • diploma assistentopleiding (mbo niveau 1)
 • diploma vmbo, basisberoepsgerichte leerweg met in het pakket minimaal een van de vakken wiskunde of nask 1
 • ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo


Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BBL
 • Niveau 2
 • Duur 2 jaar
 • Locatie Beverwijk