Je leert in de praktijk van een horecabedrijf leidinggeven aan het personeel, de inkoop coördineren en voor de financiële zaken zorgen. Daarbij leer je werken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine. Ook leer je alle wettelijke regels en voorschriften en hoe je ervoor zorgt dat deze worden uitgevoerd. Zo leer je hoe je je eigen horecabedrijf runt of leidinggevende kunt worden in het bedrijf van iemand anders. Dat kan een restaurant, hotel of café zijn.
Je volgt deze praktijkroute in een hotel in Haarlem of in de Haarlemmermeer. Daar leer je drie dagen per week in de praktijk. Twee dagen per week volg je op school theorielessen. workshops en hoorcolleges. Daarbij leer je werken volgens de 5 principes van de Dutch Cuisine:
Je stages loop je in andere horeca-ondernemingen in de regio. Je leert leiding te geven aan en mee te werken in een horecabedrijf. Daarvoor krijg je ondermeer les in het ontwikkelen van een ondernemersplan, het maken van marktanalyses en het bepalen van personeelsbeleid. Ook volg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities volg je de keuzedelen
Tijdens je opleiding kies je voor een van deze twee uitstroomprofielen: Meewerkend horeca-ondernemer of Horeca manager/ondernemer.
Met het diploma kun je een horecabedrijf beginnen of als leidinggevende gaan werken in een groot horecabedrijf. Ook kun je doorstromen naar een verwante hbo studie.
Je volgt deze praktijkroute in een hotel in Haarlem of in de Haarlemmermeer. Daar leer je drie dagen per week in de praktijk. Twee dagen per week volg je op school theorielessen. workshops en hoorcolleges. Daarbij leer je werken volgens de 5 principes van de Dutch Cuisine:
Je stages loop je in andere horeca-ondernemingen in de regio. Je leert leiding te geven aan en mee te werken in een horecabedrijf. Daarvoor krijg je ondermeer les in het ontwikkelen van een ondernemersplan, het maken van marktanalyses en het bepalen van personeelsbeleid. Ook volg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities volg je de keuzedelen
Tijdens je opleiding kies je voor een van deze twee uitstroomprofielen: Meewerkend horeca-ondernemer of Horeca manager/ondernemer.
Landelijk erkend diploma
Je leert 2 dagen per week op school en 3 dagen bij erkende leerbedrijven in de praktijk: hotels en andere horecabedrijven in de regio Haarlem en Haarlemmermeer. Voor de praktijkroute Haarlem bijvoorbeeld in: Van der Valk Hotel Haarlem, Landgoed Duin & Kruidberg en Courtyard by Marriott Amsterdam Airport. Voor de praktijkroute Haarlemmermeer in Hoofddorp bijvoorbeeld in: Van der Valk Schiphol, Intercity Hotel Amsterdam Airport, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, Steigenberger Airport Hotel, Hyatte place Amsterdam Airport en Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Wil je een keer kijken in zo'n hotel in de Haarlemmermeer? Maak hier een afspraak.
Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld duo.nl. De genoemde kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdragen voor extra faciliteiten (zoals excursies) zijn voor de totale opleiding. Deze bedragen verschillen per richting die je kiest in je opleiding. Lees meer over de schoolkosten.
Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding. Lees ook: laptop voor je opleiding
Een van de volgende voorwaarden:
Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo
Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.
Studie in cijfers