Snelle informatie

  • Leerweg BBL
  • Niveau 1
  • Duur 1 jaar
  • Locatie Hoofddorp & Beverwijk & Haarlem

Je leert eenvoudig productiewerk zoals lassen, zagen, slijpen, knippen, boren, verzinken, (pijp)buigen, lijmen of ponsen. Ook leer je onderdelen zoals van machines, werktuigbouwkundige constructies, elektrotechnische en werktuigkundige installaties monteren of demonteren. Daarnaast leer je eenvoudig onderhoudswerk en eenvoudige tests doen en - als de klus klaar is - het gereedschap en machines klaarmaken voor (her)gebruik. Je leert dit werk doen bij bedrijven in de elektrotechniek, werktuigbouwkunde of de installatietechniek. Dit kan zijn in een werkplaats, productiehal of op locatie bij een klant.

  • eenvoudig productie- en onderhoudswerk

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je blijven werken of doorstuderen aan een mbo opleiding niveau 2. Afhankelijk van je resultaten aan het eind van de opleiding, krijg je een diploma voor uitstroom naar werk of uitstroom naar een vervolgopleiding.

Je leert alle vaardigheden die je nodig hebt om je werk of opleiding goed te doen binnen het uitstroomprofiel dat je hebt gekozen. Van je opdracht aannemen, taak voorbereiden, uitvoeren en evalueren, tot en met opruimen en afronden. Belangrijke onderdelen zijn daarbij onder andere: op tijd zijn, samenwerken, omgaan met gezag, omgaan met kritiek, werk plannen en afspraken maken en nakomen. Naast vaktechnische vaardigheden krijg je taal en rekenen en andere algemene vakken. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities volg je de keuzedelen digitale vaardigheden basis en verrijking leervaardigheden.

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Opleidingsgegevens

Officiƫle naam:
Assistent installatie- en constructietechniek; Crebo nr: 25253
Leerweg:
BBL
Duur:
1 jaar
Start:
augustus, januari

Locaties

Hoofddorp
Haarlem

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

Je werkt 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf, waar je de nodige praktijkervaring opdoet.

Schoolkosten

Lesmateriaal
€150 totaal
Les / Cursusgeld
€126,50 schooljaar 2021/22 voor 18 jaar en ouder

Je hebt geen recht op studiefinanciering en ontvangt een salaris van je werkgever. Bespreek met je werkgever welk deel van de schoolkosten het bedrijf/de instelling kan betalen. Het (richt)bedrag voor lesmateriaal is voor de totale opleiding. Lees meer over de schoolkosten.

Toelatingsvoorwaarden

Heb je geen diploma voortgezet onderwijs of heb je praktijkonderwijs gevolgd en kun je meer leren? Dan kun je alleen worden toegelaten via je decaan of mentor. Als je je wilt aanmelden voor de opleiding, bespreek dit dan met hem of haar. Je decaan/mentor vult dan het doorstroomformulier in en dan krijg je een uitgebreidere intake om te beoordelen of de opleiding echt goed past bij jouw mogelijkheden.


Opleidingen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Snelle informatie

  • Leerweg BBL
  • Niveau 1
  • Duur 1 jaar
  • Locatie Hoofddorp & Beverwijk & Haarlem