Aanmelden en intake mbo

Wil jij je aanmelden voor een opleiding?

Dan kun je dat het beste digitaal doen:

  1. Pak je burgerservicenummer (BSN). Dit nummer heb je nodig om je digitaal te kunnen aanmelden. Je BSN staat op je identiteitsbewijs.
  2. Pak ook de informatie over je vooropleiding (diploma’s, overgangsbewijzen). 
  3. Ga naar de opleiding van je keuze, tabje ‘aanmelden’  

Niet digitaal aanmelden? 

Je kunt je het beste digitaal aanmelden, dan staan al je gegevens direct in ons bestand en krijg je sneller antwoord dan bij een schriftelijke aanmelding. Lukt digitaal aanmelden niet, bijvoorbeeld omdat je geen BSN hebt? Vraag dan het aanmeldformulier per post aan of download deze pdf van het aanmeldformulier. Het volledig ingevulde aanmeldingsformulier stuur je zonder postzegel naar: 

Nova College Studentenadministratie
Antwoordnummer 1853
2000 WC Haarlem

Let op: Meld je aan voor maximaal 2 opleidingen.

Aangemeld? 

Nadat jij je hebt aangemeld, ontvang je bevestiging van je aanmelding en een uitnodiging voor de intake.

Aanmelden Entreeopleiding?

Wil je je aanmelden voor de Entreeopleiding? Mail dan naar entree@novacollege.nl. Vermeld in de e-mail je naam, leeftijd en welke school je het laatst hebt bezocht.

Bevestiging en intake mbo

Na aanmelding ontvang je per post een bevestiging van je aanmelding en informatie over het intaketraject. In het intaketraject onderzoeken we of de gekozen opleiding echt past bij jouw vooropleiding en groeikansen. Zodat jij je bij ons optimaal kunt ontwikkelen, in je vak en als persoon.

Lees meer over de intake mbo.

Aanmelden vavo

Aanmelding en Intake mavo, havo of vwo (vavo)


Ben je 16 of 17 jaar, zit je nu op een middelbare school en wil jij je aanmelden voor mavo,havo of vwo? Dan moet je decaan je eerst bij ons aanmelden via deze Decanenportal. Daarna kun jij je voor (een of meer vakken) mavo, havo of vwo aanmelden bij ons in het vavo. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je je gelijk aanmelden voor het vavo. Ga naar aanmelden vavo >>

Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek. De intakegesprekken zijn in juni en juli.

Vragen over mavo, havo of vwo (vavo)?
Heb je de informatie over mavo/vmbo-t, havo of vwo gelezen en heb je hierover nog vragen? Bel (023) 530 44 00 of mail info-vavo@novacollege.nl

Je kan je vragen over vavo ook als een privébericht sturen via Facebook.com/NovaCollegeVavo

Afmelden en uitschrijven mavo, havo of vwo (vavo)

Heb jij je aangemeld voor mavo, havo of vwo in het vavo en wil jij je nu afmelden? Stuur een mail dat jij je wilt afmelden voor het vavo met daarin je naam, geboortedatum, mobiel nummer naar intakebureauvavo@novacollege.nl.

Afmelden

Afmelden mbo
Heb jij je aangemeld voor een opleiding en besluit je voor de start van de opleiding dat je die opleiding toch niet gaat volgen? Dat moet je dat zo snel mogelijk en in elk geval vóór de start van het schooljaar schriftelijk laten weten aan de administratie van je opleiding. Ga naar afmelden intake mbo opleiding.

Let op! Ben je toegelaten en ingeschreven bij een mbo opleiding op het Nova College en wil je die opleiding toch niet gaan volgen? Of volg jij nu een mbo opleiding op het Nova College wil jij daarmee stoppen en je laten uitschrijven? Dat kan alleen via een trajectbegeleider of casemanager. Je slb’er kan je doorverwijzen. Sta jij ingeschreven voor een bol opleiding en ontvang je studiefinanciering, dan geldt bovendien dat wij de datum van uitschrijving melden aan DUO. Dat zijn wij verplicht. Vanaf die datum stopt je studiefinanciering. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste einddatum van je opleiding of een wijziging van opleiding. Wanneer je twijfelt, controleer dan de datum bij de cursistenadministratie. De datum die wij aan DUO doorgeven, wordt gebruikt om te controleren of je terecht studiefinanciering hebt ontvangen. Als de einddatum van je opleiding op of later is dan 1 oktober, dan ben je het les/cursusgeld voor dat hele schooljaar verschuldigd. Wanneer je na de vakantie weer doorgaat met een opleiding moet je tijdig overbrugging aanvragen.

Afmelden en uitschrijven mavo, havo of vwo (vavo)
Heb jij je aangemeld voor mavo, havo of vwo in het vavo en wil jij je nu afmelden? Stuur een mail dat jij je wilt afmelden voor het vavo met daarin je naam, geboortedatum, mobiel nummer naar intakebureauvavo@novacollege.nl.

Wil je iets vragen?