Voorbereiden

Intake mbo bol

 

Voor alle opleidingen gelden de volgende stappen:

  1. Controle door de administratie
  2. Uitvoering van de opleidingsspecifieke intake
  3. Afhandeling door administratie

 

Per stap leggen we uit wat de bedoeling is. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over de intakeprocedure? Mail intake@novacollege.nl of bel (023) 530 20 10 en we helpen je graag. Veel succes bij de intake!

 

Meer informatie over de intakeprocedure kun je vinden op Toelating MBO

 

Stap 1 controle

Stap 1 Controle en uitnodiging intake

Nadat jij je hebt aangemeld, controleren we of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Ook gaan we na voor hoeveel opleidingen jij je bij ons hebt aangemeld. Je kunt namelijk voor maximaal 2 opleidingen een intake doen. Heb jij je voor meer dan 2 opleidingen aangemeld? Dan vragen wij je voor welke 2 opleidingen jij intake wilt doen. Als je dat niet aangeeft, dan gaan wij ervan uit dat je intake doet voor de eerste 2 opleidingen waarvoor jij je hebt aangemeld.

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor de opleiding(en) waarvoor jij je hebt aangemeld? Dan krijg je binnen 2 - 3 weken bericht over het vervolg.

Voldoe je niet aan de toelatingsvoorwaarden? Dan nemen we binnen 2 - 3 weken contact op met je om na te gaan welke andere mogelijkheden er voor je zijn.

Stap 2 intake

Stap 2 Uitvoering opleidingsspecifieke intake


Als je je aanmeldt voor een opleiding ben je verplicht deel te nemen aan de intake. Het doel van de intake is samen met jou te kijken of de opleiding bij je past. Wij adviseren je of wij denken dat deze opleiding past bij jouw talenten en of een andere opleiding misschien niet beter bij jou aansluit. De keuze ligt vervolgens uiteraard bij jou.  Hiernaast kunnen we tijdens de intake samen met jou kijken naar eventuele extra ondersteuning.

 

Hoe de intake eruit ziet verschilt per opleiding. Je kunt deze vinden door je opleiding op te zoeken op deze website. De intakeprocedure kun je vinden in het tabblad praktische info.

 

Tips voor de intake

Het helpt het als je goed uitgerust bent en ruim op tijd komt op de afspraken. Tip: ga een paar dagen van tevoren vast kijken waar je moet zijn en hoe je er kunt komen. En het belangrijkste: wees jezelf!

 

Ziek of verhinderd tijdens de intake
Ben je ziek of kun je om een andere belangrijke reden niet komen op de datum van de intaketoets? Meld dat zo snel mogelijk telefonisch, het telefoonnummer staat in de brief van de uitnodiging voor de test. Je ontvangt daarna een nieuwe uitnodiging voor de intaketoets. Als je twee keer niet komt opdagen zonder je af te melden, dan gaan wij ervan uit dat je je hebt bedacht.

Stap 3 na de intake

Stap 3 Na de intake


Start opleiding
Ben je geplaatst in de opleiding van jouw keuze? Gefeliciteerd! Je ontvangt ruim voor het begin van je opleiding een brief. Als je eind augustus start met je opleiding, dan ontvang je die brief vóór de zomervakantie. In de brief lees je wanneer en waar we je verwachten voor de start en introductie van je opleiding. In de brief staat ook informatie over de zaken die je eventueel moet aanschaffen, zoals boeken, kleding en materialen.


Afmelden voor opleiding
Besluit je tijdens of na het intaketraject dat je de opleiding toch niet wilt gaan volgen? Laat dat zo snel mogelijk weten: Ga naar afmelden mbo
Let op! Als we je afmelding na 1 oktober ontvangen, dan moet je het aan de overheid het verschuldigde les- of cursusgeld betalen van het lopende schooljaar.

Ben je ingeschreven voor een bol-opleiding en ontvang je studiefinanciering? Dan geldt bovendien dat wij de datum van uitschrijving melden aan DUO(BRON), dat zijn wij verplicht. Vanaf die datum vervalt het recht op studiefinanciering. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste einddatum van je opleiding of een wijziging van opleiding aan DUO. Wanneer je twijfelt, controleer dan de datum bij de administratie. De datum die wij aan DUO doorgeven, wordt gebruikt om te controleren of je terecht studiefinanciering hebt ontvangen.


Niet eens met het studiekeuzeadvies? 
Het studiekeuzeadvies is niet bindend. Je kunt dus, ondanks een negatief advies, toch kiezen voor jouw opleiding. In de brief die je dan van ons krijgt, staat hoe je alsnog ingeschreven kunt worden.

Ben je het niet eens met het advies dat we je gegeven hebben? Dan moet je dit binnen 21 dagen schriftelijk laten weten aan de vestigingsdirecteur van de opleiding waarvoor jij je hebt aangemeld (Nova College, Postbus 2110, 2002 CC Haarlem).


Nog vragen?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over de intakeprocedure? Mail intake@novacollege.nl of bel (023) 530 20 10 en we helpen je graag.

Veel succes bij de intake!

Volg ook Facebook.com/NovaCollege en Instagram.com/NovaCollege dan ben je vast op de hoogte van alle schoolnieuwtjes!

 

Wil je iets vragen?