02 juni 2023
De jaarlijkse scholen kookwedstrijd met als thema asperges voor horecastudenten onder auspiciën van het Brabants Asperge Genootschap is dit jaar bij de Nova College Hotelschool gehouden. Teams van twee studenten van tien horeca-opleidingen streden om de SLIGRO-wisseltrofee. De jury werd positief verrast door de grote creativiteit en originaliteit van de deelnemers, waarbij ze het – naast uiteraard asperges – moesten doen met Nederlandse producten uit een mysterie box.
Zo maakte ons deelnemende team Stijn van Scheijndel en Joost Zwart als amuse gefrituurde asperge met asperge-ei salade, als tussengerecht van aspergesoep met ravioli van eigeel met olie van dragon en doperwt en zeekraal en als hoofdgerecht plakken truffelaardappel met zwarte knoflook, shiitake en rasp van Reypenaer met lamsrack en garnalen. De SLIGRO-wisseltrofee is deze editie gewonnen door het team van ROC Mondriaan uit Den Haag met als deelnemers Jim van Maaren en Mike Delfos.
Docent Bart Zandvliet: ‘Meedoen aan horecawedstrijden biedt onze studenten extra kansen om te leren werken en samenwerken onder druk. In de keuken is je eigen vakkundigheid natuurlijk belangrijk, maar goed samenwerken is dat net zo. En een wedstrijd biedt ook de kans voor studenten om zich te meten met aankomend koks in dezelfde fase van hun ontwikkeling.‘
