09 maart 2020

Als onderdeel van het excellentieprogramma van het Nova College deden van 4 tot 6 maart 12 Novastudenten mee aan de nationale vakwedstrijden van Skills Heroes. Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het mbo in Nederland. Student Schoonheidsspecialist Nina van der Vaart is nationaal kampioen.

Voor het onderdeel Handhaving wonnen Stijn Willemsen en Mitchell van Ewijk brons. Ook Gastvrouw Isabella Nanninga en kok Julius Tromp wonnen een bronzen medaille. Nina vertegenwoordigt Nederland in Graz (Oostenrijk) voor de Europese kampioenschappen in september.


Aan Skills Heroes deden totaal 415 mbo-studenten van 52 verschillende mbo-scholen uit het hele land mee. De 12 Novakandidatenhebben uitgebreid getraind voor de wedstrijd. Per onderdeel doen 8 mbo-studenten mee.

De vakwedstrijden maken onderdeel uit van het excellentieprogramma van het Nova College. Dit programma stimuleert studenten het beste uit zichzelf te halen. Organisatie De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven.

 

Meer weten?

Alle uitslagen van Skills The Finals vind je hier.