16 juli 2020

Nova College start het nieuwe schooljaar in de week van 24 augustus. We verzorgen beperkt praktijklessen en toetsen op school. Een deel van het onderwijs vindt nog steeds online plaats. Onze opleidingen informeren hun studenten hierover. Als studenten vragen hebben kunnen ze terecht bij hun studieloopbaanbegeleider.


Bij de activiteiten op school volgen we alle maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De veiligheid van onze studenten en medewerkers gaat boven alles. Dat kan alleen wanneer we de maatregelen van de overheid en het RIVM in acht blijven nemen. Bekijk ook de film Nova corona huisregels voor studenten

 

 

Veelgestelde vragen over onderwijs en examinering in coronatijd (nieuw: 14-05-2020)
Heb je een vraag over examinering, onderwijs en voortgangstoetsen, financiën, doorstroom of bpv? Ga dan naar de veelgestelde vragen en antwoorden

 
Veilig weer naar school 

(gewijzigd: 16-07-2020)
Voor alle activiteiten op school geldt:

  • Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf thuis, meld je ziek volgens de gebruikelijke procedure en laat je testen op corona. Bekijk 'Testen op het coronavirus' van de GGD. Ook als die klachten komen door hooikoorts, dan kun je niet op school komen.
  • Heb je een huisgenoot met klachten zoals als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan kom je ook niet naar school.
  • Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en kom je toch naar school? Dan moeten wij je naar huis sturen.
  • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer naar school en reis alleen met het openbaar vervoer als er geen andere mogelijkheid is.
  • Houd je op school aan dit protocol veilig examineren en praktijklessen volgen. Help ook elkaar om je aan deze regels te houden!

 

Stages in Nederland

laatst gewijzigd: 16-07-2020 
Doe je bbl?
Dan volg je de maatregelen van je leerbedrijf.

Doe je bol?
De stages gaan zoveel mogelijk door al is het helaas nog steeds voor sommige opleidingen niet mogelijk om dat op de gebruikelijke manier te doen.

Buitenlandse stages en buitenlandse reizen laatst gewijzigd: 24-3-2020 
Alle geplande buitenlandreizen (stage, studiereizen, etc) gaan voorlopig niet door. Dit geldt voor studenten en medewerkers.

Gevolgen voor je studie: loop je studievertraging op?
We doen er alles aan om achterstand in je studie te voorkomen. Alle onderwijsteams werken aan andere manieren - bijvoorbeeld studeren op afstand met digitale middelen - om onderwijs te verzorgen en examineren.

Wat als de situatie verandert? 
We informeren jou daarover op Nova Portal en als het nodig is ook via je Novamail. Houd dus Nova Portal en je Novamail in de gaten. We geven aan of we extra maatregelen gaan nemen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en hebben contact met de GGD voor advies en actuele informatie in onze regio’s.


Waar vind je informatie?

Wil je iets vragen?