19 april 2021 - 03 juni 2021

Zie jij dat duurzaamheid de toekomst heeft en wil jij daar je toekomst op bouwen? Het grootste windmolenpark op zee komt voor IJmuiden te liggen, en die worden op het water en aan de wal onderhouden door gediplomeerde technici. De MyTec-opleidingen bieden een stevige basis voor een interessante carrière in de duurzaamheidstechniek, maar wat komt daar allemaal bij kijken? Tijdens de challenge ga je zelf ervaren hoe gaaf de energietechniek is!

Challenge (vanaf 19 april 2021)

Voortgezet onderwijs ontvangt per 4 leerlingen een bouwpakket met essentiële onderdelen om een windmolen te maken. Er zijn vervolgens drie stappen:

 1. De windmolen wordt door het groepje geüpgraded waarbij alles mag zoals bladen verlengen of helemaal vervangen; als de totale windmolen maar niet groter wordt dan de maximale straal van de petfles. MyTec-studenten geven een korte instructie via een video en de constructie moet uiteindelijk bestaan uit:
  1,5 liter petfles, gevuld met zand
  bodemplaat
  windmolen (heeft een flessendop aansluiting)
 2. Challenge bezoek (donderdag 3 juni 2021 15.00 - 16.30 uur)
  Tijdens het Challengebezoek aan de Nova Campus Beverwijk, zullen de groepjes (maximaal 4 leerlingen) hun windmolen testen in een windtunnel. 
 3. Online meeting (3 juni 2021 18.00 uur).
  Tijdens een online MS Teams meeting om 18.00 uur wordt het winnende groepje bekendgemaakt.

Alle deelnemende leerlingen mogen erna op een zelf gekozen moment deelnemen aan een meeloopdag, maar dat is niet verplicht.

Een school kan leerlingen aanmelden via decaan@novacollege.nl (uiterlijk 25 mei).