MyTec: je eigen weg in de techniek

Wil jij verder in de techniek maar kun je nog niet kiezen welke richting je precies wilt? MyTec is een combinatie van verschillende technische opleidingen. Je begint met een algemeen basisjaar. Daarin maak kennis met de verschillende richtingen binnen de techniek door excursies naar bedrijven, gastcolleges en opdrachten. Daarna kies je wat jou het beste ligt:

elektrotechniek
procestechniek
werktuigbouwkunde

Je loopt stage bij de bedrijven die hieraan meedoen binnen de MyTec-bedrijven. Bijvoorbeeld het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), Vattenfall of EQUANS. Grote kans dat je daar ook na je opleiding aan de slag gaat!

MyTec leidt op tot vakmensen met brede én specialistische kennis van techniek, tot vakmensen die installaties kunnen ontwerpen, bouwen, onderhouden en modificeren. Elke gespecialiseerde technicus heeft kennis nodig van deze disciplines. 

Samen met bedrijven
Leren in de MyTec-opleidingen doe je vooral in de praktijk bij de MyTec-bedrijven. Je krijgt vanaf het begin gastcolleges en je gaat vaak naar bedrijven om opdrachten uit te voeren of op excursie. Je kunt zo goed ontdekken wat bij je past.

MyTec: je eigen weg in de techniek
MyTec heeft een uniek excellentieprogramma om jou als MyTec-student een extra kans te geven je kennis en vaardigheden nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van het bedrijfsleven. Dit betekent dat je naast je mbo-diploma extra certificaten of diploma’s kunt halen. Wil je de kant op van duurzame energie? Dan kies je voor een cursus in de windenergie. Andere voorbeelden zijn certificaten of diploma’s als: TIG-lasser, flensmonteur of heftruckchauffeur. Deze certificaten/diploma’s zijn (inter)nationaal erkend.

 

MyTec op social