MyTec: je eigen weg in de techniek

De techniek ontwikkelt zich snel. Werken in dat vakgebied betekent een beroep vol uitdagingen waarin je blijft leren. Om goed aan te sluiten op de ontwikkelingen werkt Nova College in de MyTec-opleidingen samen met toonaangevende bedrijven in de regio, verenigd in de Stichting MyTec-Bedrijven. MyTec leidt op tot vakmensen met brede én specialistische kennis van techniek in de werktuigbouwkunde, elektrotechniek en procestechniek. In moderne, succesvolle bedrijven zijn deze vakgebieden geïntegreerd om installaties te kunnen ontwerpen, bouwen, onderhouden en modificeren. Elke gespecialiseerde technicus heeft kennis nodig van deze disciplines. 

Kies de MyTec opleiding die bij jou past
De kans dat jij slaagt in je opleiding is het grootst als je de opleiding kiest die het best past bij jouw belangstelling, talent en ambitie. Binnen de MyTec-opleidingen volg je eerst een breed technisch basisprogramma. Je kiest daarna voor elektrotechniek, procestechniek of werktuigbouwkunde.

Samen met bedrijven
Leren in de MyTec-opleidingen doe je zowel in de theorie als in de praktijk. Je krijgt vanaf het begin gastcolleges en je gaat vaak naar bedrijven om opdrachten uit te voeren of op excursie. Je kunt zo goed kijken wat bij je past en wat je leuk vindt. Daardoor is de kans op slagen het grootst en haal je je diploma zonder tijd en geldverlies door verkeerde studiekeuze. MyTec is modulair; je kunt het programma aanpassen aan jouw wensen. Wil je de kant op van duurzame energie? Dan kies je voor aanvullende modules en kun je naast je diploma een certificaat voor windenergietechnicus halen. Andere voorbeelden zijn certificaten als: lagercertificaat, flensmonteur of heftruckchauffeur. Deze certificaten zijn internationaal erkend.