Hoe werkt Interieuradvies?

Zoek je een goed en gratis interieur ontwerpplan? Bijvoorbeeld voor de ontvangstruimte van je bedrijf, de kantine van de sportvereniging, de kinderkamer of je werkplek thuis? Leuk! Geef onze studenten Interieuradviseur je opdracht, zij helpen je graag!

Als opdrachtgever krijg jij een jong en enthousiast team van aankomende interieuradviseurs, dat voor jou aan de slag gaat. Jouw opdracht levert een unieke ervaring op voor onze studenten, die op deze manier tijdens de opleiding ervaring opdoen in de beroepspraktijk. 

 1. Formuleer je vraag via het intakeformulier interieuradvies.
 2. Wij beoordelen welke studenten het beste met jouw vraag aan de slag kunnen.
 3. De studenten die deze opdracht krijgen, nemen contact op met je voor een intakegesprek om je adviesvraag verder te verkennen.
 4. Tijdens dit intakegesprek kun je al je wensen en vragen kwijt over je opdracht.
 5. De studenten gaan met je vragen en interieurwensen aan de slag en maken een conceptadvies en -ontwerp.
 6. De studenten presenteren hun ontwerpplannen ter beoordeling aan hun docenten, coaches en medestudenten.
 7. Na eventuele aanpassing en goedkeuring presenteren de studenten het interieuradvies en -ontwerp aan jou.

Reken op een doorlooptijd van ongeveer 7 weken.

Wat krijg je?

Je ontvangt een compleet interieuradvies en -ontwerp, waarmee je zelf je aan de slag kunt in je huis, bedrijf of sportvereniging. Het advies en ontwerp bestaan uit:

 1. sfeerbeeld
 2. advies voor kleuren en materialen
 3. advies voor meubels
 4. advies voor accessoires
 5. advies voor verlichting
 6. plattegrondschetsen met advies voor indeling en inrichting
 7. 3D SketchUp ontwerp
 8. begroting voor uitvoering van het ontwerp

Ons team

Studenten
Je werkt met een jong en enthousiast team van aankomend interieuradviseurs. Deze studenten krijgen begeleiding van onze deskundige docenten en coaches, kwaliteit en professionaliteit gewaarborgd! De studenten breiden met deze opdrachten hun portfolio uit, op weg naar een professionele carrière.

Alumni
Je kunt je opdracht ook laten uitvoeren door oud-studenten, met wie wij samenwerken. Deze afgestudeerde interieuradviseurs kunnen elke opdracht aan. Omdat zij kortgeleden zijn afgestudeerd, is hun tarief laag vergeleken met gerenommeerde interieuradviseurs.

 • Kula van den Broek: freelance, assisteert bij styling van VT-Wonen en Libelle
 • Riccardo Gioseppe Carlino: freelance en werkt bij Flinders
 • Anouk Janssen: onderneemster Sisälliä en werkt parttime bij Boudewijn Hosmus Keukenambacht
 • Lotte de Bie: freelance en werkt bij van Til

Onze klanten

 

Happy in onze leefkeuken 
'Via docent Nathalie zijn wij bij het Nova Interieuradvies terechtgekomen. We wilden al jaren onze keuken moderniseren, maar hadden daar geen duidelijk plan bij. We vonden het lastig om een plan te maken waarin al onze wensen uitkwamen en we ons aan het budget hielden. Na een gesprek waarin we veel vragen kregen over leefsituatie, kleuren en wensen zijn de studenten aan de slag gegaan. Er werden drie plannen aan ons gepresenteerd waaruit wij er een gekozen hebben. Nu inmiddels al een aantal maanden happy in onze leefkeuken!'
Kim Sleper

Een toffe ervaring
'Ik heb met de studenten van de opleiding Interieuradviseur heel leuk samengewerkt voor mijn toekomstige huis. Na een intakegesprek over smaken, voorkeuren en budget maakten twee studenten ieder een ontwerp van de woonkamer. Vervolgens werd dat gepresenteerd in Sketchup én met een moodboard, inclusief tastbare materialen. Compleet met prijzen en adressen. Was een toffe ervaring en ik zag in het ontwerp mijn wensen zeker terugkomen. Goed gebruik gemaakt ook van mijn Pinterest borden.'
Vera Kloppenburg, project wij-land Amsterdam

Creatieve werkplek Campus Haarlem
De studenten Interieuradviseur hebben een enquête opgezet binnen ons docententeam over de eisen die docenten stellen aan hun gezamenlijke werkplek. Met de uitkomsten zijn de studenten tot creatieve ontwerpen gekomen. Hierbij hebben zij zeer goed rekening gehouden met de beschikbare ruimte en middelen. Helaas kon door de coronamaatregelen een gezamenlijke presentatie niet plaatsvinden. Door creatief denkwerk hebben de studenten filmpjes gemaakt, zodat alle docenten de ontwerpen alsnog konden bekijken. De ontwerpen zijn meegenomen bij de verdere plannen en ontwikkeling van de Nova Campus Haarlem.
Jesse van der Putten, opleidingsmanager Handel

Contact

Heb je een vraag over interieuradvies? Mail interieuradvies@novacollege.nl
Dan nemen we na de zomervakantie contact op met je.

Wil je iets vragen?

@ novacollege #interieuradviseur