ISK

De Internationale Schakelklas is geschikt voor jou als je

  • 16 of ouder bent
  • de Nederlandse taal (beter) wilt leren zodat je verder kunt leren in het Nederlandstalig onderwijs (mavo, havo, vwo of mbo), en
  • woont in:
    Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel of Uithoorn - voor ISK Amstelveen
    Beverwijk, Heemskerk of Velsen - voor ISK Beverwijk

Wat leer je?
Je leert zo snel mogelijk de Nederlandse taal. Daarnaast krijg je veel burgerschapsonderwijs, daarin maak je kennis met de Nederlandse samenleving. Ook krijg je onder andere les in de vakken rekenen en Engels, sport, kunst en drama. We helpen je bij het kiezen van passend vervolgonderwijs. Hoogopgeleide leerlingen kunnen een duaal traject volgen: een combinatie van mavo, havo of vwo (vavo) en ISK. 

Hoe lang duurt het traject?
Het traject duur 1-2 jaar. Je krijgt les en een groep van 15 leerlingen afkomstig uit diverse landen.

Aanmelden en kosten
Wil jij je aanmelden voor de ISK? Pak je Burgerservicenummer en de informatie over je vooropleiding, want die heb je nodig voor het aanmelden. Na aanmelding krijg je een intake. Deelname aan ISK is gratis.

ISK Beverwijk is op dit moment vol en je kunt je hiervoor nu niet aanmelden. Zodra er weer ruimte komt, dan kun jij je via deze pagina aanmelden. 

Meer informatie

  • De ISK in Amstelveen is een voorziening die Nova College Vavo uitvoert namens de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn.
  • De ISK in Beverwijk is een voorziening die Nova College Vavo uitvoert namens de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen.

Heb je een vraag over de ISK op het Nova College?