Stap 1

Talentscan

De AMN Talentscan laat zien:

  • wat jij kan en waar jouw passies liggen
  • hoe wij in de opleiding het maximale uit jou kunnen halen
  • jouw capaciteiten, persoonlijkheid en competenties

De scan bestaat uit open vragen, invulvragen en meerkeuzevragen. Aan het begin van elk onderdeel staat een duidelijke uitleg over wat er van je verwacht wordt. De resultaten komen in een overzichtelijke rapportage.

Stap 2

Portfolio opdracht

Je maakt thuis een beschrijving van de branche volgens een portfolio opdracht en die neem je mee naar het intakegesprek.

Stap 3

Intakegesprek

Dit gesprek heb je met een docent of een studieloopbaanbegeleider. Hij/zij weet dus alles van de opleiding en van het beroep waarvoor jij hebt gekozen. We vinden het belangrijk dat de opleiding voldoet aan jouw opleidingswens. Met eventuele intaketoetsen en het gesprek bekijken we ook of het gekozen opleidingsniveau goed aansluit bij jouw capaciteiten.

Dit gesprek is ook bedoeld om te bepalen of jij de voor het gekozen beroep benodigde competenties (kennis, vaardigheden en houding) kunt ontwikkelen en of je daarbij extra ondersteuning nodig hebt.

Na je intake krijg je binnen 3 werkweken bericht. Of:
-je krijgt een positief studieadvies en je bent toegelaten
-je krijgt een positief studieadveis en je staat op een wachtlijst
-je krijgt een tweede intakegesprek
-je krijgt een negatief studieadvies met het advies een andere opleiding te kiezen die beter aansluit bij jouw niveau, groeikansen en ambities.

Tot slot

Succes met je intake!