ls leidinggevend officier, werkzaam in de handelsvaart, waterbouw of visserij kunt u te maken krijgen met diefstal, piraterij of terrorisme. Uw rederij kan u aanstellen als Ship Security Officer. Daarom is het van belang goed geïnformeerd te zijn over de beveiliging van uw bemanning, lading en schip. Met deze cursus haalt u de kennis en vaardigheden aan boord om met vertrouwen uit te varen.

Start

2020: 7/8 september, 19/20 oktober, 7/8 december

Overige data op verzoek en bij voldoende deelnemers (minimaal 4)

Inhoud

U leert zorgdragen voor zowel de beveiliging van het schip, als de uitvoering en onderhoud van het scheepsbeveiligingsplan. Daarnaast trainen we u in het onderhouden van contacten met de beveiligingsbeambte van de maatschappij (Company Security Officer) en de beveiligingsbeambte van de havenfaciliteit (Port Facility Security Officer). De cursus voldoet aan de eisen gesteld in de STCW (section A VI/5) en is opgebouwd volgens IMO model course 3.19.

• Wetgeving
• Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden
• Beveiligingsassessment, Scheepsbeveiligingsplan en beveiligingsdocumentatie
• Beveiligingsbewustheid, training, drills en reacties in noodsituaties
• Coördinatie met de beveiligingsbeambten van maatschappij en havenfaciliteit
• Controle, inspectie, bewaking en toezicht
• Kennis van huidige bedreigingen met betrekking tot de beveiliging en patronen daarin
• Herkenning van personen die de veiligheid kunnen bedreigen en technieken die worden gehanteerd om beveiligingsmaatregelen te ontduiken

Kosten

Het cursusgeld bedraagt € 699 inclusief lesmateriaal,certificaat,koffie/thee en lunch.

Diploma/Certificaat

Als u de training met goed gevolg afsluit en bewijs van minimaal één jaar aantoonbare vaartijd heeft ingeleverd, ontvangt u het internationaal erkende certificaat Ship Security Officer. Het Nova College Maritieme Academie is als eerste Nederlandse instituut STCW-erkend onder instituutscode NL-25PX en is bevoegd om de cursus ter plaatse bij te schrijven in het monsterboekje en het personal safety logbook.

Groepsgrootte

Minimaal vier, maximaal twaalf deelnemers.

Bijzonderheden

De cursus Ship Security Officer kan zowel in het Nederlands als in het Engels én op verzoek ook in-company of op onze locatie in Harlingen worden verzorgd.

Locaties

IJmuiden

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via ons nieuwe aanmeldsysteem. Klik hieronder.

Aanmelden

Contactpersoon

Karin Kloosterhuis

Snelle informatie

  • Locatie IJmuiden
Aanmelden