Stap 1

Talentscan

De AMN Talentscan laat zien:

  • wat jij kan en waar jouw passies liggen
  • hoe wij in de opleiding het maximale uit jou kunnen halen
  • jouw capaciteiten, persoonlijkheid en competenties

De scan bestaat uit open vragen, invulvragen en meerkeuzevragen. Aan het begin van elk onderdeel staat een duidelijke uitleg over wat er van je verwacht wordt. De resultaten komen in een overzichtelijke rapportage.

Stap 2

Portfolio opdracht

Je krijgt voorafgaand aan het intakegesprek een opdracht waarin je laat zien dat je kennis hebt van de branche.

Stap 3

Studiekeuzegesprek

Dit gesprek is bedoeld als een kennismaking en om te kijken of de gekozen studie past bij jouw talenten en ambities. Je praat met een docent of een studieloopbaanbegeleider, die alles weet van de opleiding waarvoor jij hebt gekozen. Maak van tevoren een lijstje van alles dat je wilt vragen. Tijdens het gesprek krijg je antwoord op die vragen. Zo helpen we jou om te bepalen of de opleiding goed past bij jou.

Dit gesprek is ook bedoeld om te bepalen of jij tijdens de opleiding de benodigde competenties (kennis, vaardigheden en houding) kunt ontwikkelen en of je daarbij extra ondersteuning nodig hebt. Eventueel aanvullende intake opdrachten kun je vinden in je persoonlijke intakepagina in PortalPlus.

Na je intake krijg je binnen 3 werkweken bericht. Of:
-je krijgt een positief studieadvies en je bent toegelaten
-je krijgt een positief studieadvies en je staat op een wachtlijst
-je krijgt een tweede intakegesprek
-je krijgt een negatief studieadvies met het advies een andere opleiding te kiezen die beter aansluit bij jouw niveau, groeikansen en ambities.

Tot slot

Succes met je intake!