Zeilen op zee is fantastisch om te doen en is dan ook een favoriete hobby van veel mensen. Maar wat als moet u doen als u te maken krijgt met een onvoorziene situatie waarin u of uw zeilpartner ineens acuut medische hulp nodig heeft? U heeft niet een twee drie medische hulp aan boord. Vandaar dat het van groot belang is dat u weet wat u in die gevallen kunt doen. In deze eendaagse cursus wordt de cursisten geleerd eerste hulp te verlenen aan boord van een (kust)zeilschip.

Start

Deze ééndaagse cursus kan op data in overleg, eventueel in het weekend, en bij voldoende deelnemers worden ingepland.

 

Inhoud

In dagdeel 1 gaat het er vooral om levensbedreigende situaties en hoe je dan moet handelen. De cursisten leren hoe ze kunnen weten wanneer iets ernstig is door op een systematische manier de vitale functies (bewustzijn, bloedcirculatie en ademhaling) te beoordelen en veilig te stellen. Ziekenhuizen, ambulances (Internationaal) gebruiken de ABC methode, dus of je nu in Nederland bent of niet, iedereen weet wat met ABC in de eerste hulp bedoeld wordt (Airway, Breathing, Circulation). Aan boord van schepen kan deze methode ook worden toegepast, maar dan wel aangepast aan de bijzondere omstandigheden aan boord (krappe ruimte, geen arts/ambulance direct in de buurt, soms alleen met slachtoffer en geen hulp van omstanders) en uitgevoerd door leken. Het is belangrijk om eerst te weten wat de basisvaardigheden zijn, zodat de cursist ook beter kan bedenken wat een alternatief zou kunnen zijn in de omstandigheden aan boord van het schip waar mee gevaren wordt.

In dagdeel 2 wordt aandacht besteed aan allerlei andere situaties (niet direct levensbedreigend), veel voorkomende situaties/letsels aan boord, welke eerste hulp of definitieve behandeling dan gegeven dient te worden, beknopt wat mogelijke complicaties zijn en waar je op moet letten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan onderwerpen die de cursisten aandragen of de uitrusting (tips voor aanvullingen)

Kosten

Het cursusgeld op aanvraag. De kosten zijn inclusief lesmateriaal, bewijs van deelname, koffie/thee en lunch.

Diploma/Certificaat

Als u de cursus met goed gevolg afsluit, ontvangt u een bewijs van deelname.

Groepsgrootte

Minimaal zes, maximaal twaalf deelnemers.

Bijzonderheden

Nova Contract Scheepvaart, erkend (STCW) trainingsinstituut, zal voor zover van toepassing binnen de richtlijnen van het RIVM (STCW) cursussen blijven verzorgen. De algemene voorwaarden zijn onverminderd van toepassing.

Locaties

IJmuiden

Aanmelden

Maak je account aan of log in om je aan te melden voor deze scholing.

Aanmelden

Contactpersoon

Karin Kloosterhuis

nieuw

Snelle informatie

Aanmelden