nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BBL
 • Niveau 3
 • Duur 3 jaar
 • Locatie Beverwijk & Hoofddorp

Je leert zelfstandig installaties aanleggen voor centrale verwarming, luchtbehandeling, tapwater en sanitair. Ook leer je daarvan het onderhoud en reparaties doen. Je kunt werken een bedrijf dat installaties voor gas, water, centrale verwarming, ventilatie en riolering aanlegt, onderhoudt en wijzigt. Bijvoorbeeld in woningen, seriematige woningbouw en woongebouwen (flats).  

 • zelfstandig installaties aanleggen en onderhouden

Wat kun je na deze opleiding?

Met je diploma kun je werken als  eerste monteur installatietechniek woning. Door het enorme tekort aan vakbekwaam personeel in de installatietechniek, zijn er op alle niveaus mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in het bedrijfsleven. Het bijbehorende salaris is uitstekend. Je kunt ook doorstromen naar verwante niveau 4 opleiding.

Je leert in woningen installaties aanleggen en repareren voor centrale verwarming, luchtbehandeling, tapwater en sanitair. Je krijgt ook de algemene vakken veiligheid, Nederlands en rekenen.

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Bij het Nova College kies je daarom zelf op welke manier je een opleiding volgt. Volg je graag 5 dagen per week je lessen op school, afgewisseld met praktijkperioden? Kies dan de beroepsopleidende leerweg (bol). Zit je niet graag in de schoolbanken? Kies dan voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je werkt dan 4 dagen in de week en volgt maar 1 dag lessen.

Goed om te weten: welke leerweg je ook kiest, je haalt hetzelfde diploma.

Opleidingsgegevens

Officiële naam:
Werktuigkundige Installaties (Montage); Crebo nr: 23133
Leerweg:
BBL
Duur:
3 jaar
Start:
gedurende het schooljaar

Locaties

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

Je zoekt via IW Noord-Holland een erkend leerbedrijf, waarmee je een leer-/werkovereenkomst sluit. Je praktijklessen volg je bij IW Noord-Holland en de theorie leer je op school.

Schoolkosten

Lesmateriaal
€400 tot 500 totaal
Les / Cursusgeld
€606 per jaar (2020/21) voor 18 jaar en ouder

Je hebt geen recht op studiefinanciering en ontvangt salaris van je werkgever. Het (richt)bedrag voor lesmateriaal is voor de totale opleiding en het meeste lesmateriaal koop je in het 1e jaar. Lees meer over de schoolkosten.

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding. Lees ook: laptop voor je opleiding

Toelatingsvoorwaarden

Een van de volgende voorwaarden:

 • diploma beroepsopleiding mbo niveau 2
 • diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg met in het pakket minimaal een van de vakken wiskunde of nask 1
 • overgangsbewijs 3-4 havo/vwo
 • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

 

Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo


Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze studie in cijfers
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Studie in cijfers

Deze studie in cijfers
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Studie in cijfers
nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BBL
 • Niveau 3
 • Duur 3 jaar
 • Locatie Beverwijk & Hoofddorp