Als zeevarende werkzaam in de handelsvaart, zeilvaart of waterbouw kan het gebeuren dat u in een noodsituatie geraakt, waarbij adequaat handelen het verschil kan maken tussen leven en dood. Tijdens deze cursus leert u de basisvaardigheden die nodig zijn om de veiligheid van schip en bemanning te garanderen. U leert zelfstandig te handelen met betrekking tot veiligheid aan boord, brandbestrijding en overleven in noodsituaties. De cursus voldoet aan de eisen gesteld in de STCW (section A-VI/1-1, A-VI/1-2, A-VI/1-3 en A-VI/1-4) en de Nederlandse Zeevaartbemanningswet. De cursus is gebaseerd op de IMO model courses 1.13, 1.19, 1.20 en 1.21.

Start

De cursus duurt 4 dagen en wordt op data in overleg, en bij voldoende deelnemers (minimaal 6) ingepland.

Inhoud

• Persoonlijke overlevingstechnieken
• Overleven op zee
• Ademluchtbescherming
• Brandbestrijding
• Veiligheid aan boord
• Sociale verantwoordelijkheid aan boord
• Levensreddend handelen

Kosten

Het cursusgeld bedraagt € 1.035 inclusief lesmateriaal, STCW-certificaat, koffie/thee en lunch.

Doelgroep

Als zeevarende werkzaam in de handelsvaart, zeilvaart of waterbouw kan het ook u gebeuren. Dat u in zwaar weer terechtkomt. Of in een andere noodsituatie geraakt, waarbij adequaat handelen het verschil kan maken tussen leven en dood. Tijdens deze cursus leert u exact wat u moet doen om een veilige terugkeer te garanderen.

U hebt geen specifieke voorkennis nodig om aan de cursus deel te nemen. Een geldige medische keuring voor de zeevaart en een zwemdiploma zijn wel verplicht.

 

Diploma/Certificaat

Sluit u de cursus met goed gevolg af, dan ontvangt u het internationaal erkende certificaat Basic Training. Het certificaat is vijf jaar geldig. Het Nova College Maritieme Academie is STCW erkend onder instituutscode NL-25PX en is bevoegd om de cursus ter plaatse bij te schrijven in het monsterboekje en het personal safety logbook.

Groepsgrootte

Minimaal acht, maximaal veertien deelnemers.

Bijzonderheden

De Basic Training kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden verzorgd.

Locaties

IJmuiden

Aanmelden

Maak je account aan of log in om je aan te melden voor deze scholing.

Aanmelden

Contactpersoon

Karin Kloosterhuis

Snelle informatie

  • Locatie IJmuiden
Aanmelden