Wilt u als zelfstandig ondernemer in de binnenvaart aan de slag of ambieert u in een bestaand binnenvaartbedrijf een managementfunctie? Dan is de cursus Algemene Ondernemersvaardigheden Binnenvaart (AOVB) een 'must'. In de Binnenvaartwet is namelijk vastgelegd dat in een binnenvaartonderneming minimaal 1 persoon in bezit moet zijn van een certificaat AOVB. Deze verplichting is ook internationaal vastgelegd in een Europese richtlijn.

Start

2020: module 1; 18/19 september, module 2; 9/10 oktober, module 3; 23/24 oktober, module 4; 6/7 november

Examen op 20 of 21 november

Extra module nationele en internationale vervoermarkt (optioneel); 27/28 november

 

Inhoud

  • Financieel management
  • Organisatie
  • Administratie
  • Marketing
  • Optioneel; extra module Nationale&Internationale Vervoermarkt*

* deze module kost € 439,-

 

Kosten

De kosten voor 4 modulen bedragen € 1.148,- deze kosten zijn inclusief examen, koffie/thee en lunch en bewijs van deelname.

De module Nationale & Internationale Vervoermarkt kost € 439,-

 

Doelgroep

In de Binnenvaart zijn ondernemers verplicht om een ondernemersdiploma te hebben alvorens een bedrijf te mogen starten. Deze verplichting is internationaal vastgelegd in Europese richtlijn 87/540/EEG.  Als gevolg hiervan stelt de Binnenvaartwet verplicht dat voor een Binnenvaartonderneming minimaal één persoon in het bezit moet zijn van een bewijs van vakbekwaamheid.

Diploma/Certificaat

Als u de 4 modulen met goed gevolg heeft doorlopen, ontvangt u het certificaat Algemene Ondernemersvaardigheden Binnenvaart.
De cursus voldoet aan de richtlijn 87/540/EC betreffende de toegang tot het beroep van ondernemer van nationaal en internationaal goederenvervoer over de binnenwateren. De cursus is erkend door het CBR, divisie CCV, afdeling binnenvaart.

Groepsgrootte

Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers.

Bijzonderheden

De cursus Algemene Ondernemersvaardigheden Binnenvaart is een 1e stap die u kunt zetten op weg naar het uiteindelijke diploma als Ondernemer in de Binnenvaart.

Met het kennisbewijs AOVB en de vakdiploma’s Kennis schip en Veiligheid & Milieu wordt de kandidaat toegelaten tot het examen Internationale en Nationale Vervoersmarkt bij het CBR, divisie CCV, afdeling binnenvaart. Nova Contract verzorgt afstandsonderwijs voor de modulen Kennis schip en Veiligheid & Milieu. Voor verdere bijzonderheden zie de cursusinformatie Schipper Binnenvaart.

Het examen Internationale en Nationale Vervoersmarkt kan pas worden aangevraagd als de kandidaat geslaagd is voor de eerder genoemde examens. Is het gehele traject met succes verlopen, dan is de kandidaat gecertificeerd als Ondernemer in de Binnenvaart. Dit diploma wordt gezien als bewijs van vakbekwaamheid voor het wettelijk voeren van een binnenvaartonderneming.

Locaties

IJmuiden

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via ons nieuwe aanmeldsysteem.

Aanmelden

Contactpersoon

Karin Kloosterhuis

Snelle informatie

  • Locatie IJmuiden
Aanmelden