Kans op werk

Kans op stage en werk met jouw opleiding, in jouw regio

Belangrijk! Heb jij een opleiding gekozen die je graag wilt gaan doen? Kijk dan voordat jij definitief voor die opleiding kiest hoe het staat met de kans op stage en werk in dat beroep. Bekijk 'Studie in cijfers' bij de opleiding van jouw keuze en ontdek alle beschikbare informatie over de kans op stageplaatsen en (leer-)banen met jouw opleiding en in jouw regio. Bovendien starten veel gediplomeerde mbo'ers een eigen bedrijf.

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers, de studiebijsluiter voor het mbo

De kans dat jij slaagt in je opleiding is het grootst als de opleiding ook past bij jou wensen en ambities. Wat is jouw droom, waar word jij echt blij van? Ook is het belangrijk dat je nadenkt over de kans op stage, werk en de doorstudeermogelijkheden van de opleiding. Die informatie vind je bij elke mbo (bol) opleiding onder de link 'Studie in Cijfers'.

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB samen met JOB, LAKS, FNV Jong, mbo-scholen en het bedrijfsleven in opdracht van het ministerie van OCW. Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over:

  1. Studenttevredenheid (rapportcijfer): het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
  2. Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar): het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze  opleiding met een diploma verliet.
  3. Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar): het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
  4. Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding): de kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
  5. Kans op stage: de kans op een stageplaats voor deze opleiding.
  6. Startsalaris: het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

Wil je iets vragen?