Diploma kwijt? Vraag een Verklaring Afgelegd Examen aan!

Ben jij je diploma of certificaat kwijt? Dan kun jij als afgestudeerd student van Nova College (of één van de rechtsvoorgangers) een Verklaring Afgelegd Examen (VAE) aanvragen. Dat is een document waarin staat dat je daadwerkelijk een diploma/certificaat bij ons hebt behaald. De verklaring is geen nieuw diploma of certificaat, maar heeft wel dezelfde waarde.

Kosten
Aan het aanvragen van een Verklaring Afgelegd Examen kost €72 per verstrekte verklaring. Deze kosten betaal je als in aanmerking komt voor een VAE.

Wanneer kan je een VAE aanvragen?

Ben je voor 1997 gediplomeerd?
In sommige gevallen kun je dan een Verklaring Afgelegd Examen (VAE) aanvragen bij DUO.
Aanvragen via DUO (kosten €72)

Ben je tussen 1997 en 2007 bij ons gediplomeerd?
Dan kun je bij Nova College een VAE aanvragen. Lees verder onder 'Procedure' hoe je een VAE bij ons aanvraagt.

Ben je na 2007 gediplomeerd?
DUO heeft een digitaal register waar jij een officieel bewijsstuk van je diploma kan downloaden. Dit kan via ‘Mijn DUO’. Het digitale uittreksel is een pdf-document met echtheidscertificaat.
Aanvraag voor een digitaal uittreksel via DUO (geen kosten)

Procedure VAE

  1. Download het aanvraagformulier VAE >> Vul het aanvraagformulier volledig in en mail dit met bewijsstukken) naar studentenzaken@novacollege.nl.
  2. Als je in aanmerking komt voor een Verklaring Afgelegd Examen, dan krijg je van ons bericht met betalingsinstructies. Als je niet in aanmerking komt voor een VAE, dan krijg je ook bericht van ons.
  3. Na ontvangst van betaling, krijg je van ons een uitnodiging om de Verklaring Afgelegd Examen persoonlijk op te halen. Hierbij moet je je kunnen legitimeren.

Andere naam of geslacht?

Ben je officieel van naam of van geslacht veranderd? Dan krijg je een nieuw diploma. Hiervoor hebben wij je oude diploma en cijferlijst nodig. 

Gratis bij geslachtsverandering
Is je naam gewijzigd vanwege een geslachtsverandering? Dan is dit diploma gratis. 

Procedure bij geslachtsverandering
Deze volgt zo snel mogelijk.

wil je iets vragen?