Intake CIOS Haarlem

Voor de opleidingen Nova College CIOS Haarlem moet je met positief resultaat de intake doorlopen en qua vooropleiding voldoen aan de algemene wettelijk vastgestelde toelatingsvoorwaarden voor beroepsonderwijs. 

Intake

 1. thuisopdrachten
 2. intakegesprek
 3. fysieke test 

1. Thuisopdrachten
Upload deze opdrachten zo spoedig mogelijk op je persoonlijke intakepagina onder 'Thuisopdrachten', nadat je hiervoor van ons bericht hebt ontvangen. Hoe sneller je je opdrachten inlevert, des te sneller je voor je intakegesprek een uitnodiging krijgt.

2. Intakegesprek
In het intakegesprek bepalen wij of jij de competenties kunt ontwikkelen die belangrijk zijn voor het beroep en of je daarbij extra ondersteuning nodig hebt. Voor dit gesprek hebben wij de volgende informatie nodig van jou en jouw huidige school:

 • intakeformulier: vul het intakeformulier in op je persoonlijke intakepagina
 • mentorformulier: vraag aan jouw mentor van jouw school het mentorformulier in te vullen, te ondertekenen en er een schoolstempel op te zetten. Is dit niet mogelijk? Vermeld dan de reden op het formulier. Upload het ingevulde formulier zo snel mogelijk op je persoonlijke intakepagina.
 • pitch: Film jouw pitch en upload deze op je persoonlijke intakepagina
 • kopie (voor- en achterkant) van je zwemdiploma B, van het zwem ABC of ENVOZ. Heb je geen kopie van je zwemdiploma? Dan ben je niet toelaatbaar voor de opleiding.
 • eventueel een kopie van een officieel door een Nederlandse Sportbond afgegeven trainings- of scheidsrechtercertificaat of een bewijs van deelname aan LO2. Dit geldt alleen voor jou als je zo’n certificaat hebt.

3. Fysieke test

Fysieke test CIOS niveau 2

Bekijk de instructiefilm fysieke test CIOS niveau 2

Je doet 4 oefeningen uit deze instructiefilm en daar maak je 1 filmpje van:

 • 3 oefeningen kies je zelf uit
 • de 9e oefening uit de instructiefilm (10 seconden dansen of bewegen op hoorbare muziek) is verplicht

We beoordelen je filmpje in lijn met de beoordeling van de fysieke test op locatie, die helaas vanwege corona niet kan doorgaan. 

Fysieke test CIOS niveau 3-4

Bekijk de instructiefilm fysieke test CIOS niveau 3 en 4

Je doet deze 6 oefeningen en daar maak je 1 filmpje van:

 1. instructie Warming Up testonderdeel (30 sec)
 2. touwtje springen (1 min)
 3. handtapping (30 sec)
 4. burpees (30 sec)
 5. 1 koprol voorover en 1 koprol achterover (max 30 sec)
 6. bal gooien (30 sec)

We beoordelen je filmpje in lijn met de beoordeling van de fysieke test op locatie, die helaas vanwege corona niet kan doorgaan. 

Uitkomsten

Na de toelatingtest ontvang je de uitkomst. Er zijn 3 opties:
a. Je bent toegelaten.
b. Je staat op een wachtlijst.
c. Je bent afgewezen.

Sportkeuring 

Ben je toegelaten? Dan moet je voor de start van de opleiding nog medisch goedgekeurd worden door de Sport- en Beweegkliniek of een andere erkende medische keuringsorganisatie.  

 

 

 

 

 

 

 

Intakedag CIOS Hoofddorp

Voor de opleiding Nova College CIOS Hoofddorp moet je met positief resultaat de intakedag doorlopen en qua vooropleiding voldoen aan de algemene wettelijk vastgestelde toelatingsvoorwaarden voor beroepsonderwijs. 

 

Waaruit bestaat de Intakedag CIOS Hoofddorp? 

Tijdens de Intakedag CIOS Hoofddorp volg je een programma gericht op verschillende vaardigheden en met verschillende sportactiviteiten om te ontdekken of je over voldoende bewegingsvaardigheden beschikt en of deze CIOS opleiding gericht op Sport, Bewegen en Gezondheid echt bij je past.

Je wordt beoordeeld op 7 bewegingsvaardigheden:

 1. Hindernisbaan
 2. Bootcamp
 3. Bewegingsopdracht banken
 4. Bewegingsvaardigheden dans
 5. Intake gesprek en pitch uitvoeren
 6. Middels bewegen uitbeelden
 7. Lopen, vangen en werpen mattenslagbal (spel)Intakegesprek

Op de Intakedag CIOS Hoofddorp vul je een intakeformulier in en spreek je met een docent of studieloopbaanbegeleider van de opleiding. Hij of zij weet alles van de opleiding en het beroep waarvoor jij hebt gekozen. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw motivatie en ambities. Bij het Nova College vinden we het belangrijk dat de opleiding aansluit bij jouw verwachting. Vervolgens bekijken we tijdens het intakegesprek ook of het gekozen opleidingsniveau goed aansluit bij jouw capaciteiten. 

 

Maximum aantal studenten

Voor Nova College CIOS Hoofddorp leerjaar 1 geldt een maximum aantal studenten: 78

Uitkomsten

Na de intakedag ontvang je de uitkomst. Er zijn 3 opties:

 1. Je bent toegelaten:
  Je beschikt over voldoende bewegingsvaardigheden en vervolgens ben je aangenomen op volgorde van inschrijfdatum.
 2. Je staat op een wachtlijst:
  Je beschikt over voldoende bewegingsvaardigheden, maar op volgorde van inschrijfdatum val je buiten de groep van de 78 studenten die we mogen aannemen.
 3. Je bent afgewezen:
  Je beschikt over onvoldoende bewegingsvaardigheden.

 

Sportkeuring

Ben je toegelaten? Dan moet je voor de start van de opleiding nog medisch goedgekeurd worden door een erkende medische keuringsorganisatie. 

 

Ga terug naar Nova College CIOS.

 

Wil je iets vragen?