Algemeen

Op het Nova Technisch Leerwerkcentrum kunnen jongeren en jongvolwassenen een technisch vak leren op niveau 1. We leiden studenten op voor assistent bouwen, wonen en onderhoud en assistent installatie- en constructietechniek. We werken samen met bedrijven uit de branche.

Onze studenten zijn doeners. Zij leren liever in de praktijk dan in een klaslokaal. Naast de wekelijkse tweedaagse stage gaan ze ook op andere dagen zoveel mogelijk aan de slag met opdrachten voor bedrijven of instellingen. Ze maken bijvoorbeeld houten tuinmeubilair en metalen constructies. Studenten kunnen ook extern worden ingezet voor een klus bij een bedrijf. Individueel of in een kleine groep, afhankelijk van wat bet beste bij hun onderwijsbehoeften past. Het is steeds maatwerk! De studenten worden begeleid door gekwalificeerde docenten en praktijkopleiders.

 

 

Voor studenten

Ben jij een echte doener en leer je liever in de praktijk dan in een klaslokaal? Dan is een entreeopleiding bij Nova Entree Werkt! (Technisch Leerwerkcentrum) misschien echt iets voor jou. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en begeleiding. De groepen zijn kleiner dan bij de reguliere entree-opleiding. Soms werk je individueel, soms in een kleine groep.

Samenwerken met bedrijven
Bij Nova Entree Werkt! (Technisch Leerwerkcentrum) leer je terwijl je opdrachten uitvoert voor bedrijven. Je maakt bijvoorbeeld houten tuinmeubilair en metalen constructies. Soms werk je bij het bedrijf, soms werk je op het Technisch Leerwerkcentrum, dat ligt bij onderhoudsbedrijf Spaarnelanden op het industrieterrein Waarderpolder (www.spaarnelanden.nl). Je wordt begeleid door gekwalificeerde docenten en praktijkopleiders.

 

Voor bedrijven

Studenten die via Nova Entree Werkt! (Technisch Leerwerkcentrum) een technische opleiding op niveau 1 volgen zijn echte doeners. Zij leren liever in de praktijk dan in een klaslokaal. Naast de wekelijkse tweedaagse stage willen wij hen ook op de andere dagen zoveel mogelijk al doende laten leren. Wij doen daarom graag opdrachten voor bedrijven of instellingen.

Kunnen onze studenten iets voor u betekenen?
Onze studenten maken voor bedrijven onder andere houten tuinmeubilair en metalen constructies. Ze werken op school maar kunnen ook extern worden ingezet voor een korte klus. Individueel of in een kleine groep. Het is steeds maatwerk en gebeurt in goed overleg. Gekwalificeerde docenten en praktijkopleiders begeleiden de jongeren. Vindt u het leuk jongeren te helpen groeien in hun vak en als persoon? Ontdek dan we voor elkaar kunnen betekenen.

Hoe werkt het als u een klus of opdracht heeft?
Een overeenkomst voor Nova Entree Werkt! begint altijd met een gesprek. Vervolgens leggen we de inhoud van de werkzaamheden voor aanvang vast in een overeenkomst. Daarin staan de verantwoordelijkheden van het Nova College en van het betrokken bedrijf.

Na afloop vragen wij een kort evaluatieformulier in te vullen. Hier beoordeelt u de praktijkwerkzaamheden, daar leren onze studenten veel van.