Het bouwproces

Ooit stond aan de Haarlemse Zijlweg het katholieke Triniteits Lyceum. Sinds 1998 huist Nova College er. Het terrein pakken we aan en het hoofdgebouw passen we aan de eisen van deze tijd aan. Er komen een nieuw duurzaam gebouw en een multifunctioneel paviljoen bij. De buitenruimte wordt een campus, vol energie en mogelijkheden, open voor iedereen. Op deze lees je over de plannen en volg je het bouwproces.

Volg de werkzaamheden live
Volg alle bouwwerkzaamheden met de webcam. En bekijk de timelapse met een overzicht vanaf het moment dat de eerste heipalen de grond in gingen tot nu.

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de Nova Campus? Abonneer je op de digitale nieuwsbrief >>

Vragen en antwoorden

Waarom is er nieuwbouw nodig?
Het Nova College wil haar panden op de Planetenlaan en de Schoterstraat afstoten en de opleidingen op die locaties overbrengen naar de Zijlweg 203. Hiervoor is een ruime en toegankelijke onderwijscampus nodig. Het bestaande pand wordt gedeeltelijk gerenoveerd en krijgt een facelift en er komen een multifunctioneel onderwijsgebouw en paviljoen bij.

Waarom worden de oude panden afgestoten?
Nova College heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar alle opties. Daaruit is naar voren gekomen dat de oude gebouwen niet meer voldoen aan de moderne eisen voor onderwijs in een aantrekkelijke en uitdagende omgeving.

Om wat voor nieuwbouw gaat het?
Nova College streeft naar een campus met meerdere gebouwen in een open ruimte met veel groen. Kleinschaligheid en de menselijke maat vormen hierbij het uitgangspunt. De student en het onderwijs staan centraal in de plannen. De campus krijgt een bruto vloeroppervlak van 6.000 m2. Er komt ook ruimte voor sport, waarmee een gezonde levensstijl wordt gestimuleerd.
Welke opleidingen gaat Nova College huisvesten op de Zijlweg?
De opleidingen welzijn (nu op de Planetenlaan), assistenten gezondheidszorg (nu op de Schoterstraat) verhuizen naar de Zijlweg. De opleidingen entertainment en events van Cosmo Academy (nu op de Planetenlaan) verhuizen naar de Bijdorplaan (Inholland). In de nieuwbouw komen alle zorg- en welzijnsopleidingen samen. In het bestaande gebouw komen de economische en ICT-opleidingen.

Welke overlast kunnen medewerkers en studenten tijdens de bouw verwachten?
Dat is niet precies te zeggen, maar we doen er alles aan om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken.

Met welke architect werkt het Nova College samen op de Nova Campus?
Paul de Ruiter heeft het nieuwe pand ontworpen. Bekijk het ontwerp van Paul de Ruiter Architects. 

Met welke aannemer werkt het Nova College samen op de Nova Campus? 
Bouwcombinatie HBB Groep en De Geus Bouw bouwen de nieuwbouw op de Nova Campus.
Lees Aannemer Campus Zijlweg bekend. 
 
Meer weten?
Heb je een vraag, mail naar novacampus@novacollege.nl of bezoek onze Facebookpagina.