Leren over de nieuwste ‘groene’ technieken?

Vind je duurzaamheid belangrijk, zo belangrijk dat je daar je werk van wilt maken? Ontwikkel je dan tot Junior consultant duurzaamheid of volg een cursus of training, bijvoorbeeld Monteur Zonnepanelen of Vakbekwaamheid CO.

Nederland is aan het verduurzamen

De energietransitie is booming business! Een duidelijke groeisector en volop in ontwikkeling. Doordat Nederland moet verduurzamen wordt er de komende jaren veel verwacht van zonne-energie, duurzame verwarmingssystemen en duurzaam varen. Als technicus krijg je door de groeiende vraag steeds vaker te maken met PV-systemen (Photo Voltaic) of warmtepompen die hybride werken met bestaande cv-systemen. Vanaf 1 januari 2023 moeten cv-monteurs beschikken over Bewijs van Vakmanschap CO. Ook in de binnenvaartsector zijn er veel ontwikkelingen.

Opleiding Junior consultant duurzaamheid

Wil je leren hoe je particulieren en bedrijven op een commercieel interessante manier adviseert? Ontwikkel je dan tot junior consultant duurzaamheid!

Je adviseert klanten over duurzame technische toepassingen om gebouwen minder energie te laten gebruiken uit bronnen die op kunnen raken. Bijvoorbeeld overgaan van gas naar elektriciteit uit zonne- of windenergie. Jouw adviesfunctie vraagt zowel commercieel als technisch inzicht: je kunt werken met technische tekeningen en een projectbegroting opstellen en bewaken. Het werven en behouden van klanten hoort ook bij je taken. Jij bent er verantwoordelijk voor dat het werkproces goed loopt en daarvoor heb je nauw contact met de installatieafdeling.

Cursussen en trainingen

Het Nova College biedt een breed scala aan cursussen en trainingen voor professionals. Naast bijscholing behoort ook om- en herscholing tot de mogelijkheden.