In speciale projecten krijg je les van creatieve vakmensen uit het werkveld en stagiaires uit creatieve hbo opleidingen. In ‘tussenweken’ wordt ons programma aangevuld met workshops met een toegevoegde waarde kunnen voor je verdere loopbaan. 

Onze docenten

Naam Rick Dros
Vak: acteren

Rick Dros is docent acteren aan de theateropleiding van het Nova College. 

 

Naam: Bor Rooyackers
Vak: theatermaken

Bor Rooyackers heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting Writing for Performance waar je teksten leert schrijven voor theater en film. In 1998 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival en heeft daarna 11 jaar getoerd door alle theaters van Nederland met de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps. In (jaartal) heeft hij Theatergroep de Barbaren opgericht, waarvoor ik voorstellingen heeft geregisseerd en geschreven. Daarnaast doet Bor veel losse klussen, die variëren van schrijfopdrachten tot regie, workshops en alles wat bij een artistiek project komt kijken. Bor geeft les aan de theateropleiding van het Nova College en heeft deze vanaf het begin helpen opbouwen tot wat die nu is. Onder de noemer theatermaken geeft hij les in dramaschrijven, regie, theatergeschiedenis, tekstanalyse en toegepaste dramaturgie. Bor over zijn vak: “Theatermaken is het vak waarin je zelf een voorstelling leert creëren. Vanuit improvisatie, bestaande tekst of vanuit een zelfbedacht concept. Hoe bouw je een spanningsboog? Wat heeft deze scene nodig? Wat voor personage moet dit zijn en hoe wil ik de vormgeving daar bij? Hoe werkt deze tekst en wat staat er nou eigenlijk? Allemaal vragen die een theatermaker wil onderzoeken. Op het Nova College hebben we in de theateropleiding het profiel Theatermaken, waarin je je kan specialiseren in deze kwaliteiten. Tijdens de opleiding ontdek jij of dit profiel bij je past of dat je beter aansluit bij het profiel uitvoerend acteur.

 

Naam: Lidwien Meeùs
Vak: stemvorming

Lidwien Meeùs studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, het Conservatorium van Amsterdam en The Royal Academy of Music in London. Ze volgde masterclasses van onder anderen Anne-Marie Speed, Paul Farrington en Bobby McFerrin. Ze speelde in verschillende voorstellingen als 'Annie M.G. de dochter van de dominee', 'Jenny Arean', 'Verleid me', 'Mickey`s Magic Show', 'Soldaat van Oranje' en 'Hij Gelooft in Mij'. Tevens won zij in 2012 de Liesbeth List Prijs op het Concours de la Chanson Alliance Française.

Sinds 2004 is Lidwien als docent verbonden aan verschillende opleidingen. Zo geeft zij stemvorming en spraak aan het Nova College in Haarlem en werkt zij als muzikaal leider en zangdocent bij de Jeugdtheaterschool van Pier K Haarlemmermeer. Daarnaast studeert zij aan het Conservatorium van Amsterdam om haar eerstegraads docentbevoegdheid te behalen. 


Naam: Harald van Noordt
Vak: Nederlands en tekstanalyse

Harald van Noordt omarmde begin jaren ’80 van de vorige eeuw met beide armen het punkcredo ‘Do it yourself’ en was betrokken bij allerlei culturele activiteiten in de Haagse punk- en kraakscene. Tegen alle verwachtingen in – hij geloofde toen meer in ‘auto-educatie’ dan in het traditionele schoolsysteem - behaalde hij het diploma van het Gymnasium Haganum. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Literatuurwetenschap met als keuzevakken Theaterwetenschap en Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na zijn studie werkte hij als inspeciënt  op de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium en volgde hij in de avonduren lessen aan de Vrije Academie, werkplaats voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Een stipendium van het Fonds Beeldende Kunst Vormgeving en Bouwkunst stelde hem in staat zich te vestigen als autonoom beeldend kunstenaar. Voor het Korzo Theater in Den Haag maakte Harald met diverse choreografen en componisten producties als Gray Matter en ‘S’ en was hij lid van het team dat het programma en e vormgeving van het multidisciplinaire Thunderclaps festival verzorgde. Tegenwoordig legt hij zich naast het lesgeven vooral toe op de schilderkunst en heeft een atelier in één van de Broedplaatsen van de Gemeente Amsterdam. Dankzij zijn eigen ervaringen op een traditionele middelbare school heeft onderwijs en vooral onderwijsvernieuwing altijd zijn levendige belangstelling. In zijn lessen past Harald nieuwe inzichten uit wetenschappelijk toe. Hij volgde hiervoor de studie Professioneel Meesterschap (CNA) en behaalde in 2014 de titel Master of Education.

 

Naam: Tamara Beudeker 
Vak: klassiek ballet, fysiek theater en productiehuis

Tamara Beudeker volgde haar dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts. Ze begon haar professionele danscarrière in België bij het gezelschap van Jan Fabre. Eerst als danseres, later ook als balletdocent, repetitor en actrice. Na 11 jaar stapte zij over naar Introdans waar zij choreografieën danste van onder meer Hans van Manen, Jiri Kylian, Ohad Naharin, Nils Christe en Conny Jansen. Sinds 2005 geeft Tamara les aan de Dans en Theater opleiding van het Nova College. Daarnaast werkt zij op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op de afdelingen Expanded Contemporary Dance, 5 O'Clock en bij Amsterdam Dance Centre.

 

Naam: Isolde Baak
Vak: bewegingstheater

Isolde Baak studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie (nu CoDarts). Hierna gaf ze les aan De Scapino Dansacademie (nu HKU) en op CoDarts. Sinds dertien jaar geeft ze les in Haarlem bij Nova College Dans en Theater. Isolde specialiseerde zich in de Jose Limón techniek en maakte drie studiereizen naar New York hier voor. Hiernaast deed ze een kopstudie  improvisatie/compositie bij CoDarts. Isolde geeft moderne dans - met name de Limón techniek – aan de dansopleiding en bewegingstheater aan de theateropleiding van het Nova College. Isolde studeert aan de schrijversvakschool in Amsterdam om het werken met tekst te kunnen integreren in haar lessen bewegingstheater. Bij de dansopleiding van het Nova College leidt Isolde bovendien het productiehuis, waar studenten dans leren maken en uitvoeren.

 

Naam: Jessica van Duijn
Vak: workout

Jessica van Duijn begon haar danscarrière als latin danseres. Zij danste bij de top van Nederland en deed mee aan veel wedstrijden in binnen- en buitenland. Nog steeds danst zij met haar danspartner professionele latin shows. In 2007 studeerde Jessica af op de dansopleiding van het Nova College als uitvoerend modern danseres en docent. Na een aantal jaar op toneel te hebben gestaan, werkt ze nu vooral als docent en choreograaf. In 2010 eindigde zij bij de top 24 van So you think you can dance. Sinds 2007 werkt ze als docent aan de dansopleiding van het Nova College en sinds 2014 geeft ze workouts aan de theateropleiding. In haar lessen staan techniek en dynamiek centraal en het bewegen vanuit passie en gevoel. Pittige combinaties in jazz contemporary stijl met daarbij invloeden vanuit urban: kracht – flow – drive.