In speciale projecten krijg je les van creatieve vakmensen uit het werkveld en stagiaires uit creatieve hbo opleidingen. In ‘tussenweken’ wordt ons programma aangevuld met workshops met een toegevoegde waarde kunnen voor je verdere loopbaan.

Onze docenten 

Naam: Jason de Witt
Vak: urban comtemporary

Jason de Witt studeerde in 2010 af als danser aan de Amsterdams Hogeschool voor de Kunsten School of Performing arts. Tijdens zijn studie werkte hij met Nanine Linning, Wies Bloemen, David Greaves en Eddy Habbema. In zijn 3e studiejaar onderbrak hij zijn opleiding een jaar om met een studiebeurs te studeren aan The Alvin Aileyschool in New York. Na zijn afstuderen begon hij met dansen voor Dance Works Rotterdam/André Gingras. Hij trad op in Anatomica (2010), The sweet art of bruising (2011), Codex en Oogst van Alida Dors (2015). Jason is lid van het kernteam van docenten van de de opleiding Urban Contemporary van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast lesgeven is Jason actief als professioneel danser en onder andere in Mr. Brand van Gianni Grot (2016). 

 

Naam: Tamara Beudeker 
Vak: klassiek ballet, fysiek theater en productiehuis

Tamara Beudeker volgde haar dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts. Ze begon haar professionele danscarrière in België bij het gezelschap van Jan Fabre. Eerst als danseres, later ook als balletdocent, repetitor en actrice. Na 11 jaar stapte zij over naar Introdans waar zij choreografieën danste van onder meer Hans van Manen, Jiri Kylian, Ohad Naharin, Nils Christe en Conny Jansen. Sinds 2005 geeft Tamara les aan de Dans en Theater opleiding van het Nova College. Daarnaast werkt zij op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op de afdelingen Expanded Contemporary Dance, 5 O'Clock en bij Amsterdam Dance Centre.

 

Naam: Jessica van Duijn
Vak: jazz urban / contemporary 

Jessica van Duijn begon haar danscarrière als latin danseres. Zij danste bij de top van Nederland en deed mee aan veel wedstrijden in binnen- en buitenland. Nog steeds danst zij met haar danspartner professionele latin shows. In 2007 studeerde Jessica af op de dansopleiding van het Nova College als uitvoerend modern danseres en docent. Na een aantal jaar op toneel te hebben gestaan, werkt ze nu vooral als docent en choreograaf. In 2010 eindigde zij bij de top 24 van So you think you can dance. Sinds 2007 werkt ze als docent aan de dansopleiding van het Nova College en sinds 2014 geeft ze workouts aan de theateropleiding. In haar lessen staan techniek en dynamiek centraal en het bewegen vanuit passie en gevoel. Pittige combinaties in jazz contemporary stijl met daarbij invloeden vanuit urban: kracht – flow – drive.

 

Naam: Isolde Baak
Vak: moderne dans en productiehuis

Isolde Baak studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie (nu CoDarts). Hierna gaf ze les aan De Scapino Dansacademie (nu HKU) en op CoDarts. Sinds dertien jaar geeft ze les in Haarlem bij Nova College Dans en Theater. Isolde specialiseerde zich in de Jose Limón techniek en maakte drie studiereizen naar New York hier voor. Hiernaast deed ze een kopstudie  improvisatie/compositie bij CoDarts. Isolde geeft moderne dans - met name de Limón techniek – aan de dansopleiding en bewegingstheater aan de theateropleiding van het Nova College. Isolde studeert aan de schrijversvakschool in Amsterdam om het werken met tekst te kunnen integreren in haar lessen bewegingstheater. Bij de dansopleiding van het Nova College leidt Isolde bovendien het productiehuis, waar studenten dans leren maken en uitvoeren.

 

Naam: Wijnand Karel
Vak: werelddans, didactiek en productiehuis

Wijnand Karel studeerde in 1992 af aan de Rotterdamse dansacademie (Codarts), studierichting folkloristische en moderne dans. Danste vervolgens bij het Folkloristisch Danstheater in Amsterdam en de Stilte in Breda. Reisde met het Folkloristisch Danstheater de hele wereld rond voor voorstellingen. Naast het lesgeven bij Nova College geeft Wijnand ook les bij Danscentrum Utrecht en is hij artistiek leider bij Folklor Dansemble Amersfoort. Is hij gastdocent op Fontys en Codarts en geeft hij Wereldwijd workshops werelddans. Als choreograaf maakt Wijnand stukken voor de opleiding waarbij hij verschillende stijlen uit verschillende landen aan bod laat komen. Denk bijvoorbeeld aan: Hongaars, Bulgaars, Turks, Chinees, Russisch en Armeens.

Naam: Rudi Schaafsma
Vak: klassieke en moderne dans, waaronder Graham techniek

Rudi Schaafsma heeft na de Nel Roos Academie (tegenwoordig AHK) gedanst bij heel wat gezelschappen. Tijdens zijn opleiding heeft hij gedanst bij het Nationale Ballet te Amsterdam. Daarna heeft hij bij het Scapino Ballet in Nederland gedanst. In het buitenland heeft Rudi ook heel wat ervaring bij dansgezelschappen. Zo heeft hij als solist onder meer gedanst in stukken van Hans van Manen bij het Bat-Dor Dance Company in Tel Aviv. De lijst lijkt oneindig wat betreft de ervaring van Rudi. Na zijn carrière als uitvoerend danser, heeft Rudi het docentschap opgepakt, onder meer als faculteitsdocent bij de Rubin Academy of Music & Dance in Jerusalem Hij heeft lessen verzorgd bij het Scapino Ballet Rotterdam, Krisztina de Châtel Amsterdam en Henny Jurriens Stichting Amsterdam. Hij mag zich met trots ballet-master noemen. Vanaf 2004 is hij verbonden aan het Nova College. Hij is gespecialiseerd in de Graham techniek en geeft les in klassiek aan alle jaren. Ook zet hij zijn creativiteit in om een choreografie te maken voor een voorstelling.

 

Naam: Bart Kuipers
Vak: moderne dans en productiehuis

Bart Kuipers heeft zijn studie gevolgd aan de Codarts Academy in Rotterdam. Hierna heeft hij deelgenomen aan talloze projecten en heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren docent die van bijna alle markten thuis is. Hij was de initiatiefnemer van de mbo dansopleiding van het Nova College en heeft deze mede opgezet en ontwikkeld. Tegenwoordig zet hij zijn visie in bij het ontwikkelen en leiden van het productiehuis in het derde jaar in onze opleiding. Als choreograaf laat hij iedere student tot zijn/haar recht komen.