Naam: Jason de Witt
Vak: urban comtemporary

Jason de Witt studeerde in 2010 af als danser aan de Amsterdams Hogeschool voor de Kunsten School of Performing arts. Tijdens zijn studie werkte hij met Nanine Linning, Wies Bloemen, David Greaves en Eddy Habbema. In zijn 3e studiejaar onderbrak hij zijn opleiding een jaar om met een studiebeurs te studeren aan The Alvin Aileyschool in New York. Na zijn afstuderen begon hij met dansen voor Dance Works Rotterdam/André Gingras. Hij trad op in Anatomica (2010), The sweet art of bruising (2011), Codex en Oogst van Alida Dors (2015). Jason is lid van het kernteam van docenten van de de opleiding Urban Contemporary van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast lesgeven is Jason actief als professioneel danser en onder andere in Mr. Brand van Gianni Grot (2016). 

 

Naam: Tamara Beudeker 
Vak: klassieke dans en productiehuis

Tamara Beudeker volgde haar dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts. Ze begon haar professionele danscarrière in België bij het gezelschap van Jan Fabre. Eerst alleen als danseres, later ook als balletdocent, repetitor en actrice. Na 11 jaar stapte zij over naar Introdans waar zij choreografieën danste van onder meer Hans van Manen, Jiri Kylian, Ohad Naharin, Nils Christe en Conny Jansen. Sinds 2005 geeft Tamara les aan de dansopleiding van het Nova College en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op de afdelingen MTD, JMD en ATKA. Ook geeft zij regelmatig les bij Amsterdam Dance Centre en Emio Greco. Tamara geeft vanuit lichaamsbewustzijn een dynamische balletles, waarin het leren van techniek en plezier in dans hand in hand gaan. Vanaf schooljaar 2018 geeft Tamara bovendien het vak fysiek acteren aan de theateropleiding op het Nova College.

 
 

Naam: Jessica van Duijn
Vak: jazz urban / contemporary 

Jessica van Duijn begon haar danscarrière als latin danseres. Zij danste bij de top van Nederland en deed mee aan veel wedstrijden in binnen- en buitenland. Nog steeds danst zij met haar danspartner professionele latin shows. In 2007 studeerde Jessica af op de dansopleiding van het Nova College als uitvoerend modern danseres en docent. Na een aantal jaar op toneel te hebben gestaan, werkt ze nu vooral als docent en choreograaf. In 2010 eindigde zij bij de top 24 van So you think you can dance. Sinds 2007 werkt ze als docent aan de dansopleiding van het Nova College en sinds 2014 geeft ze workouts aan de theateropleiding. In haar lessen staan techniek en dynamiek centraal en het bewegen vanuit passie en gevoel. Pittige combinaties in jazz contemporary stijl met daarbij invloeden vanuit urban: kracht – flow – drive.

 

Naam: Isolde Baak
Vak: moderne dans en productiehuis

Isolde Baak studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie (nu CoDarts). Hierna gaf ze les aan De Scapino Dansacademie (nu HKU) en op CoDarts. Sinds dertien jaar geeft ze les in Haarlem bij Nova College Dans en Theater. Isolde specialiseerde zich in de Jose Limón techniek en maakte drie studiereizen naar New York hier voor. Hiernaast deed ze een kopstudie  improvisatie/compositie bij CoDarts. Isolde geeft moderne dans - met name de Limón techniek – aan de dansopleiding en bewegingstheater aan de theateropleiding van het Nova College. Isolde studeert aan de schrijversvakschool in Amsterdam om het werken met tekst te kunnen integreren in haar lessen bewegingstheater. Bij de dansopleiding van het Nova College leidt Isolde bovendien het productiehuis, waar studenten dans leren maken en uitvoeren.

 

Naam: Junitha Plas
Vak: algemene dansdidactiek

Junitha Plass is opgeleid aan de Nel Roos Academie in Amsterdam en afgestudeerd in 1977 als docent en danseres. Daarna heeft zij 4 jaar gedanst bij Het Nationale Ballet, waar zij choreografieën danste van onder meer Rudi van Dantzig, Hans van Manen en Toer van Schayk. Als docent begon zij in de amateurdans in Delft. In buurthuizen en creativiteitscentra heeft zij zich het docentschap pas goed eigen gemaakt. Omdat zij de ambitie had om als dansdocent aan beroepsopleidingen les te gaan geven, heeft zij zich daarin verder gespecialiseerd. Vervolgens gaf zij les aan de Rotterdamse Dansacademie, Nel Roosacademie en Kleinkunstacademie. Om ook de band met het brede werkveld te houden, gaf zij workshops bij dans-/balletscholen en in het onderwijs het LEF project. Verder was zij de eerste klassieke docent van de huidige 5 o’clock class en de oriëntatieklas hbo van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 1987 werkt Junitha op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als docent klassieke dans en dansdidactiek en lespraktijk/stagebegeleider. Sinds 2005 geeft Junitha les aan de dansopleiding van het Nova College.

 

Naam: Kor Dwarshuis
Functie: muzikaal begeleider dans

Kor Dwarshuis begeleidt de lessen klassieke en moderne dans op de piano. Hij improviseert vooral en laat zich daarbij inspireren door opera, aria's, popmelodieën en balletmuziek. Kor over zijn werk: “Ik probeer de studenten te motiveren met mijn muziek en hun gevoel om met muziek om te gaan te ontwikkelen. Echt heel leuk werk.”

 

Naam: Dico van Putten
Functie: pianist en algemeen medewerker

Dico van Putten begon op 16-jarige leeftijd als balletpianist (in wording) bij een balletschool. Na 3 jaar conservatorium in Amsterdam heeft hij zijn vleugels uitgeslagen naar lichte muziek. Hij werkte als pianist bij de Nel Roos Academie, de Kleinkunst Academie, Het Nationale Ballet onder anderen met Karel Poons (medeoprichter van Het Nationale Ballet en directeur Scapino Theaterschool) . Naast muzikaal begeleider van dans is Dico koordirigent en oprichter van koren. Ook begeleidde hij als jazzpianist onder anderen Vera Lynn, Marco Bakker, Lee Towers en vele minder bekende zangers. Dico begeleidt sinds 2002 de lessen van de dansopleiding van het Nova College en heeft daarnaast ontelbare algemene, ondersteunende taken voor de opleidingen dans en theater.