17 februari 2021

De mogelijkheden en het belang van technologie in de zorg nemen toe. Met informatiesystemen, zoals elektronische patiëntensystemen, wordt informatie beter en efficiënter vastgelegd en overgedragen. En apps en internettoepassingen maken zorg op afstand mogelijk. Maar medewerkers zorg en welzijn kiezen dit vak omdat ze mensen willen helpen. Van nature zijn ze minder sterk technisch onderlegd, toch moeten ze ermee werken. Dit geldt ook voor studenten van zorg- en welzijnsopleidingen.

Het practoraat heeft een onderzoekende en adviserende rol en richt zich op professionalisering van studenten, docenten en medewerkers in de zorg- en welzijnssector. We doen praktijkgericht onderzoek, werken vanuit casuïstiek en kijken hoe e-health kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van de zorgvrager of het werk van de zorgprofessional. 

Het practoraat is verbonden met het Nova Innovatielab in het Caregebouw op de Nova Campus Haarlem, waar inspireren, experimenteren en reflecteren centraal staat.

Daarnaast is het practoraat verbonden aan het lectoraat Medische Technologie van Inholland.

Hoe
Het practoraat streeft naar een samenwerking waarin zorginstellingen, e-Healthontwikkelaars en onderwijs elkaar als partners erkennen. Een kruisbestuiving met als doel om samen te innoveren.

Voorbeelden
Heb je als zorginstelling een technologisch vraagstuk? Laat het ons onderzoeken!
Willen jouw zorgverleners gastlessen geven over het gebruik van technologie in de praktijk? Onze studenten zijn er blij mee!
Zoek je bijscholing in zorgtechnologie voor jouw medewerkers? Laat het weten!
Maar ook als je een technologische innovatie wil demonstreren of als je wilt meedoen aan een makathon Zorg & Welzijn, dan horen we graag van je.

Informatie
Meer over de samenwerking met het lectoraat Medische Technologie van Inholland vind je op hier.
Dit practoraat vind je ook op de website over practoraten: https://www.practoraten.nl/practoraten/zorgenwelzijntechnologie/

Dit practoraat is inmiddels afgerond.