06 maart 2019

De nieuwe studentenhuisvesting bestaat uit twee etages met daarin totaal 31 kamers van 20 m2. Een kamer is ingericht met een bed, bureau en kast en een eigen badkamer met douche en wc. Enkele kamers hebben twee bedden, zodat hier twee studenten kunnen wonen. Er zijn ook twee gezamenlijke huiskamers er is een ruimte voor de begeleider.

 

De studenten verblijven er van maandag tot en met vrijdag en ze eten gezamenlijk. Als aanvulling op het schoolprogramma is er voor de studenten een programma van sport zoals sloeproeien en fitness, huiswerkbegeleiding en extra vakken volgen. De plaatsing van de studentenhuisvesting begint half april en de oplevering is begin juli. Er wordt niet geheid en het gaat om plaatsen van modulair bouwsysteem dat elders fabrieksmatig wordt gemaakt. De uitvoerder is De Groot en Vroomshoop. We hebben goed contact met de directe buren over de ontwikkelingen van de studentenhuisvesting.

 

Voorbereiding op het leven aan boord

Directeur Arjan Nieuwenhuizen legt uit waarom is gekozen voor nieuwe huisvesting voor zijn studenten: “Met de begeleide studentenhuisvesting bieden we jonge studenten zeevaart en binnenvaart – voor wie dagelijks heen en weer reizen tussen hun ouderlijk huis en school niet realistisch is - een veilig thuis direct naast hun school. Hier kunnen zij buiten de schooltijden begeleid wonen en studeren en leren om klokje rond te leven met hun medestudenten. In het begin krijgen zij intensieve begeleiding en dat bouwen we geleidelijk af. De begeleide studentenhuisvesting zien wij als een voorbereiding op het leven aan boord, waar je ook 24/7 met de andere bemanningsleden bent.”