​Nova College zoekt voor de vestiging Scheepvaart in IJmuiden en Harlingen een

Allround docent Scheepvaart met uitgebreid takenpakket – 0,6-1 fte

Onze vestiging Scheepvaart met locaties in Harlingen en IJmuiden is de scheepvaartwereld in het klein. Hier kunnen onze studenten groeien in kennis en kunde binnen verschillende maritieme disciplines en oefenen in realistische simulaties. We ontwikkelen diplomaroutes voor zee- en binnenvaart. Routes waarmee naast onze reguliere studenten, ook volwassenen zich versneld kunnen ontwikkelen tot professionals. Dit is mogelijk omdat de juiste waarde wordt gehecht aan bestaande relevante kennis en ervaring.

Wat ga je doen?
Jij staat aan het roer om:

 • instructie te verzorgen op de binnenvaart simulatoren aan reguliere studenten of externe kandidaten;
 • de theoretische- en praktijklessen binnenvaart en soms ook zeevaart te verzorgen;
 • op te treden als assessor bij proeven van bekwaamheid en praktijkexamens;
 • speciale doelgroepen binnen de opleiding te coachen;
 • les te geven bij externe relaties, die op onze kwaliteit en flexibiliteit vertrouwen en bouwen;
 • bij de versnelde trajecten, waarbij volwassen versneld hun mbo 3 of mob 4 diploma behalen, het assessment vorm te geven, mede met de inzet van simulatoren;
 • voor en met iedere kandidaat het juiste en passende studietraject te kunnen uitstippelen naar een diploma;
 • het opleidingsaanbod te kunnen vormgeven en ieder traject 1 op 1 te begeleiden ;
 • contacten met het werkveld en de sector vorm en inhoud te geven. Dit als ambassadeur van onze diensten maar ook om bijvoorbeeld gastdocenten te enthousiasmeren;
 • mee te denken met het team en input te leveren voor de analyses, strategische plannen en nieuwe producten voor onze opleidingen;
 • op den duur als maritieme assessor zelfstandig te besluiten of kandidaten in aanmerking komen voor versnelde diplomering

Je werkt in een betrokken team van tientallen collega's binnen het contract- of het reguliere onderwijs. Dagelijks werken wij nauw samen en er is geen dag hetzelfde. De ene dag sta je voor de klas en verzorg je de lessen voor onze reguliere studenten, de andere dag ben je bezig met het afnemen van het assessments voor volwassen die een versneld traject doorlopen, geef je een radarcursus voor de Douane of in incidentele gevallen zelfs les in het Engels bij een externe opdrachtgever.

Wat vragen wij?
Je bent enthousiast om bovenstaande uitdagingen vorm te geven en om je kennis over te dragen en om mensen te helpen een volgende stap te zetten in hun loopbaan. Als je bij ons komt werken, kies je bewust voor een loopbaan in het onderwijs.
De ervaring leert dat hbo werk- en denkniveau noodzakelijk is. Bovendien ben je bij voorkeur in het bezit van een onderwijsbevoegdheid óf je bent bereid deze te behalen. Je bezit de relevante vaarbevoegdheden, certificaten en diploma's. Daar bedoelen we mee dat iemand die bijvoorbeeld zelf het ADN certificaat niet bezit wat ons betreft ook niet boven de stof kan staan. Idealiter een combinatie van zee- en binnenvaartervaring, maar onze focus ligt op binnenvaart. Je hebt minimaal 4 jaar vaarervaring en je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkveld.
Daarnaast heb je affiniteit met het werken met mensen en het overdragen van kennis en vaardigheden. Onze ideale kandidaat is dus een ondernemend persoon in de binnenvaart, die zich makkelijk beweegt op verschillende niveaus en situaties en in staat is om zijn of haar kennis en praktijkervaring met passie over te brengen op onze studenten en volwassenen. Met jouw kijk op onderwijs, en ervaring in het werkveld, lever jij een bijdrage aan onze opleidingen. Je bent ICT vaardig en het is belangrijk dat je achter onze visie en aanpak staat, gericht op de groei en ontwikkeling van al onze studenten en externe kandidaten. Ook je eigen groei en ontwikkeling – vakinhoudelijk, didactisch en persoonlijk - is voor jou vanzelfsprekend. We benadrukken dat we meer van je verwachten dan alleen oog voor het schoolbord. De focus is minstens zoveel naar buiten als naar binnen gericht.

Wat kun jij van ons verwachten?
Je krijgt bij ons de kans om te groeien als professional en als mens, in loondienst, als zzp'er of als oproepkracht. Wij bieden je een inspirerende werk- en leeromgeving op onze locaties IJmuiden en Harlingen, die zich onderscheiden door bijvoorbeeld een eigen training centre in Velsen Zuid waar wij de Veiligheidsregio Kennemerland ontvangen als klant, waar wij de STCW trainingen geven maar ook gevaarlijke stoffen in de binnenvaart. Een splinternieuwe huisvesting voor studenten in IJmuiden waar meer dan eens iets te doen is, ECDIS simulatoren, een Full mission zeevaart simulator in IJmuiden en de zeer recente binnenvaart simulator in Harlingen. Het Team Nova Contract Scheepvaart wordt output gericht aangestuurd. Wat er moet gebeuren wordt binnen het team met collega's bepaald, hoe het moet gebeuren bepaal je grotendeels zelf. Hiermee heb je vrijheid maar ook verantwoordelijkheid binnen het team over je eigen taken en doelen. Niet alleen de opleidingsmanager is verantwoordelijk voor het behalen van de teamdoelen, het hele team samen (jij dus ook) draagt deze verantwoordelijk. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meer dan prima en zijn volledig terug te vinden in de CAO MBO. Ter indicatie, bij een beginnend docent zonder onderwijsbevoegdheid nemen we de LB schaal als uitgangspunt. Unieke zeer ervaren kandidaten ontvangen vanzelfsprekend een passend aanbod, wel weer gerelateerd aan de CAO MBO.

Belangstelling?
Herken jij je in bovenstaand profiel en ben je benieuwd of dit een geschikte functie is voor jou? Loop een dag of dagdeel mee op onze vestiging, zodat je een beeld krijgt van het werk als allround docent Scheepvaart.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Michel Renique, manager contractonderwijs, mrenique@novacollege.nl.

Stuur je motivatie en cv naar
Nova College
Liesbeth Börger, HRM
E-mail: werken@novacollege.nl

Vermeld de functie en het vacaturenummer 731 in de onderwerpregel.