dinsdag tot en met donderdag
11.45 - 13.15 uur lunch
17.30 - 18.30 uur inloop voor diner
vrijdag
10.00 - 13.15 uur koffie, thee, drankje
11.45 - 13.15 uur lunch
Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.
Bel (023) 530 23 15 of mail restaurant@novacollege.nl.
Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen.
Reserveringen per mail zijn pas definitief na bevestiging.
Nova Grand Café Restaurant
Zijlweg 203, 2015 CK Haarlem
Je kunt parkeren op het parkeerterrein van de school.
In ons grand café restaurant serveren de studenten Horeca:
Groente van Han de Kroon
Kaas van Bourgondisch Lifestyle
Vis van Jan van As
Vlees van Hesseling
Koffie en thee van Grounded Craft Coffee
Sterke dranken van Slijterij Wigbolt
Wijnen van Vinites
Volg ons ook op Facebook Nova College Hotelschool
Keuzemenu's:
Je kunt bij de voor- en hoofdgerechten altijd kiezen uit:
Als dessert kun je kiezen uit:
Wij adviseren je graag over een bijpassende wijn.
Voor de liefhebber serveren we als afsluiting een Ierse, Spaanse, Italiaanse of andere speciale koffie naar keuze voor € 4.50.
Voor de lunch kun je altijd kiezen uit wisselende gerechten:
Soep met brood en boter € 2,50
Salade met toast en boter € 3,50
Royaal gevuld broodje of club sandwich € 3,50
Eiergerecht met toast en boter € 3,50
Voor de lunch op vrijdag hebben we wekelijks wisselende gerechten, die de studenten opleiding Facilitair manager zelf samenstellen.
Samen met restaurant de Bokkedoorns in Overveen houdt Nova College Hotelschool in het Nova Grand Café Restaurant de Bokkedoorns Award. Een wedstrijd voor examenkandidaten van de opleidingen Gastheer/Gastvrouw en Zelfstandig Werkend Kok. De introductie van de Bokkedoorns Award viel samen met het 50-jarig jubileum van het Overveense restaurant in 2011.
Proeve van bekwaamheid
Roy Eijkelkamp, chefkok van de Bokkedoorns, bepaalt de ingrediënten voor het gerecht dat de koks moeten bereiden, bijvoorbeeld een kreeft of een kwartel. Bokkedoorns maître sommelier Niels van Overmeire bepaalt de opdrachten voor de 'bereidingen aan tafel' voor de gastheren en -vrouwen, bijvoorbeeld een zalm trancheren, een fles Champagne uitschenken en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen.
Jury
De jury van de Bokkedoorns Award bestaat voor de koks uit Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College Hotelschool) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad). Voor de studenten van de bediening bestaat de jury uit maître sommelier Niels van Overmeire (De Bokkedoorns), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle), Henrico van Lammeren (Vinites) en Annemieke Loek (Nova College Hotelschool).
Naast de Award ontvangen de winnaars een bijbehorend certificaat, een lunch of diner voor twee personen en een tweedaagse stage in de Bokkedoorns.
Dit jaar vieren we de 10e editie van de Bokkedoorns Award!
2011 | Jeroen Terhorst, gastheer |
2011 | Jesse Rabbers, zelfstandig werkend kok |
2012 | Nouschka Mendez, gastvrouw |
2012 | Rick Bührs, zelfstandig werkend kok |
2013 | Jonne Tromp, gastheer |
2013 | Dean Stavenuiter, zelfstandig werkend kok |
2014 | Jane Lasschuit, gastvrouw |
2014 | Jesse van Leeuwen, zelfstandig werkend kok |
2015 | Christel Oerlemans, gastvrouw |
2015 | Stephen Overwater, zelfstandig werkend kok |
2016 | Deborah van Breugel, gastvrouw |
2016 | Lisa Olgers, zelfstandig werkend kok |
2017 | Joeri Weidman, zelfstandig werkend kok |
2017 | Fabienne Bakker, gastvrouw |
2018 | Wessel te Boekhorst, zelfstandig werkend kok |
2018 | Melissa Busscher, gastvrouw |
2019 | Dennis Frank, zelfstandig werkend kok |
2019 | Michelle Leone, gastvrouw |
2022 | Scott van der Himst, zelfstandig werkend kok |
2022 | Frederique Franssen, gastvrouw |