dinsdag tot en met donderdag
11.45 - 13.15 uur lunch
17.30 - 18.30 uur inloop voor diner
vrijdag
10.00 - 13.15 uur koffie, thee, drankje
11.45 - 13.15 uur lunch
Bel (023) 530 23 15 of mail restaurant@novacollege.nl.
Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen.
Reserveringen per mail zijn pas definitief na bevestiging.
Nova Grand Café Restaurant
Zijlweg 203, 2015 CK Haarlem
Je kunt parkeren op het parkeerterrein van de school.
In ons grand café restaurant serveren de studenten Horeca:
Groente van Han de Kroon
Kaas van Bourgondisch Lifestyle
Vis van Jan van As
Vlees van Hesseling
Koffie en thee van Grounded Craft Coffee
Sterke dranken van Slijterij Wigbolt
Wijnen van Vinites
Volg ons ook op Facebook Nova College Hotelschool
Keuzemenu's
2-gangen € 16,00
3-gangen € 19,50
Wij serveren u graag een bijpassende wijn
Voorgerechten
Tartaar van zeebaars met verschillende structuren van komkommer en een granité van gin tonic
Dim sum van gemarineerde varkens procureur op een frisse salade met soja sesam dressing
Panna cotta van bloemkool, met zoetzure bloemkool, gebruneerde amandel, Amsterdamse uien, augurk en tempura van Hollandse asperge
Hoofdgerechten
Zeewolf met champignon duxelle, rode paprika coulis, groene kruiden olie en een romige saus van knoflook
Gebraden lamsbout, asperges, couscous met fijne groenten en een saus van ras el hanout
Lasagna van verse pasta, paddenstoelen duxelles en maçedoine de légumes
Nagerechten
Kaasplateau van Bourgondisch Lifestyle
Madeleines met gemarineerd rood fruit en sorbet van bramen
Trifle van lemoncurt, yoghurt sorbet, slagroom, frambozen, frambozensaus, koekkruimels en merengue
Speciale koffies
Laat u verrassen met een Ierse, Spaanse, Italiaanse of andere speciale koffie naar keuze, voor u aan tafel bereidt.
Speciale koffie 4.50
Lunch kaart
Noodle soep met bosui, rode peper, brood en boter € 2,50
Caesar salade met toast en boter € 3,50
Broodje warm vlees met saté saus € 3,50
Omelet met paddenstoelen, toast en boter € 3,50
Uitsmijter fricandeau € 3,00
Club Sandwich met gerookte zalm € 3,50
Lunch op vrijdag* met brood of toast en boter
Voor de lunch op vrijdag hebben we wekelijks wisselende gerechten, die de studenten onze opleiding Facilitair manager zelf samenstellen.
Samen met restaurant de Bokkedoorns in Overveen houdt Nova College Hotelschool in het Nova Grand Café Restaurant de Bokkedoorns Award. Een wedstrijd voor examenkandidaten van de opleidingen Gastheer/Gastvrouw en Zelfstandig Werkend Kok. De introductie van de Bokkedoorns Award viel samen met het 50-jarig jubileum van het Overveense restaurant in 2011.
Proeve van bekwaamheid
Roy Eijkelkamp, chefkok van de Bokkedoorns, bepaalt de ingrediënten voor het gerecht dat de koks moeten bereiden, bijvoorbeeld een kreeft of een kwartel. Bokkedoorns maître sommelier Niels van Overmeire bepaalt de opdrachten voor de 'bereidingen aan tafel' voor de gastheren en -vrouwen, bijvoorbeeld een zalm trancheren, een fles Champagne uitschenken en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen.
Jury
De jury van de Bokkedoorns Award bestaat voor de koks uit Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College Hotelschool) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad). Voor de studenten van de bediening bestaat de jury uit maître sommelier Niels van Overmeire (De Bokkedoorns), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle), Henrico van Lammeren (Vinites) en Annemieke Loek (Nova College Hotelschool).
Naast de Award ontvangen de winnaars een bijbehorend certificaat, een lunch of diner voor twee personen en een tweedaagse stage in de Bokkedoorns.
Na twee jaar corona mogen we weer! Op 5 april vieren we de 10e editie van de Bokkedoorns Award.
2011 | Jeroen Terhorst, gastheer |
2011 | Jesse Rabbers, zelfstandig werkend kok |
2012 | Nouschka Mendez, gastvrouw |
2012 | Rick Bührs, zelfstandig werkend kok |
2013 | Jonne Tromp, gastheer |
2013 | Dean Stavenuiter, zelfstandig werkend kok |
2014 | Jane Lasschuit, gastvrouw |
2014 | Jesse van Leeuwen, zelfstandig werkend kok |
2015 | Christel Oerlemans, gastvrouw |
2015 | Stephen Overwater, zelfstandig werkend kok |
2016 | Deborah van Breugel, gastvrouw |
2016 | Lisa Olgers, zelfstandig werkend kok |
2017 | Joeri Weidman, zelfstandig werkend kok |
2017 | Fabienne Bakker, gastvrouw |
2018 | Wessel te Boekhorst, zelfstandig werkend kok |
2018 | Melissa Busscher, gastvrouw |
2019 | Dennis Frank, zelfstandig werkend kok |
2019 | Michelle Leone, gastvrouw |
2022 | Scott van der Himst, zelfstandig werkend kok |
2022 | Frederique Franssen, gastvrouw |