Welkom

Openingstijden

dinsdag tot en met donderdag
11.45 - 13.15 uur lunch
17.30 - 18.30 uur inloop voor diner 

vrijdag
10.00 - 13.15 uur koffie, thee, drankje
11.45 - 13.15 uur lunch

Reserveren

Bel (023) 530 23 15 of mail restaurant@novacollege.nl
Vermeld je naam, telefoonnummer en het aantal personen.
Reserveringen per mail zijn pas definitief na bevestiging. 

Adres

Nova Grand Café Restaurant
Zijlweg 203, 2015 CK Haarlem
Je kunt parkeren op het parkeerterrein van de school.

 

Leveranciers Nova Grand Café Restaurant

In ons grand café restaurant serveren de studenten Horeca:

Groente van Han de Kroon
Kaas van Bourgondisch Lifestyle
Vis van Jan van As
Vlees van Hesseling
Koffie en thee van Grounded Craft Coffee
Sterke dranken van Slijterij Wigbolt
Wijnen van Vinites



Volg ons ook op Facebook Nova College Hotelschool 

Diner

Keuzemenu's
2-gangen € 16,00
3-gangen € 19,50
Wij serveren u graag een bijpassende wijn

 

Voorgerechten

Tartaar van zeebaars met verschillende structuren van komkommer en een granité van gin tonic

Dim sum van gemarineerde varkens procureur op een frisse salade met soja sesam dressing

Panna cotta van bloemkool, met zoetzure bloemkool, gebruneerde amandel, Amsterdamse uien, augurk en tempura van Hollandse asperge

 

Hoofdgerechten

Zeewolf met champignon duxelle, rode paprika coulis, groene kruiden olie en een romige saus van knoflook

Gebraden lamsbout, asperges, couscous met fijne groenten en een saus van ras el hanout

Lasagna van verse pasta, paddenstoelen duxelles en maçedoine de légumes

 

Nagerechten

Kaasplateau van Bourgondisch Lifestyle

Madeleines met gemarineerd rood fruit en sorbet van bramen

Trifle van lemoncurt, yoghurt sorbet, slagroom, frambozen, frambozensaus, koekkruimels en merengue

 

Speciale koffies

Laat u verrassen met een Ierse, Spaanse, Italiaanse of andere speciale koffie naar keuze, voor u aan tafel bereidt.

Speciale koffie 4.50

 

Lunch

Lunch kaart

Noodle soep met bosui, rode peper, brood en boter € 2,50

Caesar salade met toast en boter € 3,50

Broodje warm vlees met saté saus € 3,50

Omelet met paddenstoelen, toast en boter € 3,50

Uitsmijter fricandeau € 3,00

Club Sandwich met gerookte zalm € 3,50


Lunch op vrijdag* met brood of toast en boter

Voor de lunch op vrijdag hebben we wekelijks wisselende gerechten, die de studenten onze opleiding Facilitair manager zelf samenstellen.

Bokkedoorns Award

Samen met restaurant de Bokkedoorns in Overveen houdt Nova College Hotelschool in het Nova Grand Café Restaurant de Bokkedoorns Award. Een wedstrijd voor examenkandidaten van de opleidingen Gastheer/Gastvrouw en Zelfstandig Werkend Kok. De introductie van de Bokkedoorns Award viel samen met het 50-jarig jubileum van het Overveense restaurant in 2011.

Proeve van bekwaamheid
Roy Eijkelkamp, chefkok van de Bokkedoorns, bepaalt de ingrediënten voor het gerecht dat de koks moeten bereiden, bijvoorbeeld een kreeft of een kwartel. Bokkedoorns maître sommelier Niels van Overmeire bepaalt de opdrachten voor de 'bereidingen aan tafel' voor de gastheren en -vrouwen, bijvoorbeeld een zalm trancheren, een fles Champagne uitschenken en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen.

Jury
De jury van de Bokkedoorns Award bestaat voor de koks uit Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College Hotelschool) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad). Voor de studenten van de bediening bestaat de jury uit maître sommelier Niels van Overmeire (De Bokkedoorns), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle), Henrico van Lammeren (Vinites) en Annemieke Loek (Nova College Hotelschool).

Naast de Award ontvangen de winnaars een bijbehorend certificaat, een lunch of diner voor twee personen en een tweedaagse stage in de Bokkedoorns.  

Bokkedoorns Award 2022, 10e editie

Na twee jaar corona mogen we weer! Op 5 april vieren we de 10e editie van de Bokkedoorns Award. 

Winnaars Bokkedoorns Award
2011 Jeroen Terhorst, gastheer
2011 Jesse Rabbers, zelfstandig werkend kok
2012 Nouschka Mendez, gastvrouw
2012 Rick Bührs, zelfstandig werkend kok
2013 Jonne Tromp, gastheer
2013 Dean Stavenuiter, zelfstandig werkend kok
2014 Jane Lasschuit, gastvrouw
2014 Jesse van Leeuwen, zelfstandig werkend kok
2015 Christel Oerlemans, gastvrouw
2015 Stephen Overwater, zelfstandig werkend kok
2016 Deborah van Breugel, gastvrouw
2016 Lisa Olgers, zelfstandig werkend kok
2017 Joeri Weidman, zelfstandig werkend kok
2017 Fabienne Bakker, gastvrouw
2018 Wessel te Boekhorst, zelfstandig werkend kok
2018 Melissa Busscher, gastvrouw
2019 Dennis Frank, zelfstandig werkend kok
2019 Michelle Leone, gastvrouw
2022 Scott van der Himst, zelfstandig werkend kok
2022 Frederique Franssen, gastvrouw