Welkom

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we voorlopig helaas geen gasten ontvangen. 

Adres

Nova Grand Café Restaurant
Zijlweg 203, 2015 CK Haarlem
Je kunt parkeren op het parkeerterrein van de school.

 

Leveranciers Nova Grand Café Restaurant

In ons grand café restaurant serveren de studenten Horeca:

Groente van Han de Kroon
Kaas van Bourgondisch Lifestyle
Vis van Jan van As
Vlees van Hesseling
Koffie en thee van Brandmeesters
Wijnen van Vinites



Volg ons ook op Facebook Nova College Horeca en Facility

Diner

Keuzemenu's
2-gangen € 16,00
3-gangen € 19,50

Heb je een allergie? Meld het ons. In sommige van onze gerechten zijn allergenen verwerkt.

Lunch

Lunch op vrijdag
Voor de lunch hebben we wekelijks wisselende gerechten, die de studenten onze opleiding Facilitair manager zelf samenstellen.

Soep (klein/groot) € 1,25/€ 2,50
Eiergerecht € 3,00
Warm gerecht € 4,95
Salade € 3,50
Broodje (vis/vlees/vegetarisch) € 3,50
Dessert € 3,25

 

Bokkedoorns Award

Samen met restaurant de Bokkedoorns in Overveen houdt Nova College Hotelschool in het Nova Grand Café Restaurant de Bokkedoorns Award. Een wedstrijd voor examenkandidaten van de opleidingen Gastheer/Gastvrouw en Zelfstandig Werkend Kok. De introductie van de Bokkedoorns Award viel samen met het 50-jarig jubileum van het Overveense restaurant in 2011.

Proeve van bekwaamheid
Roy Eijkelkamp, chefkok van de Bokkedoorns, bepaalt de ingrediënten voor het gerecht dat de koks moeten bereiden, bijvoorbeeld een kreeft of een kwartel. Bokkedoorns maître sommelier Peter Bruins bepaalt de opdrachten voor de 'bereidingen aan tafel' voor de gastheren en -vrouwen, bijvoorbeeld een zalm trancheren, een fles Champagne uitschenken en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen.

Jury
De jury van de Bokkedoorns Award bestaat voor de koks uit Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College Hotelschool) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad). Voor de studenten van de bediening bestaat de jury uit maître sommelier Niels van Overmeire (De Bokkedoorns), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle), Henrico van Lammeren (Vinites) en Annemieke Loek (Nova College Hotelschool).

Bokkedoorns Award 2020

De wedstrijd en prijsuitreiking op 31 maart moesten we helaas annuleren vanwege het coronavirus.

Winnaars Bokkedoorns Award 2019
2019 Michelle Leone, gastvrouw 
2019 Dennis Frank, zelfstandig werkend kok

Volg de Bokkedoorns Award op Facebook.com/NovaCollegeHorecaFacility

Naast de Award ontvangen de winnaars een bijbehorend certificaat, een lunch of diner voor twee personen en een tweedaagse stage in de Bokkedoorns.  

Winnaars Bokkedoorns Award
2011 Jeroen Terhorst, gastheer
2011 Jesse Rabbers, zelfstandig werkend kok
2012 Nouschka Mendez, gastvrouw
2012 Rick Bührs, zelfstandig werkend kok
2013 Jonne Tromp, gastheer
2013 Dean Stavenuiter, zelfstandig werkend kok
2014 Jane Lasschuit, gastvrouw
2014 Jesse van Leeuwen, zelfstandig werkend kok
2015 Christel Oerlemans, gastvrouw
2015 Stephen Overwater, zelfstandig werkend kok
2016 Deborah van Breugel, gastvrouw
2016 Lisa Olgers, zelfstandig werkend kok
2017 Joeri Weidman, zelfstandig werkend kok
2017 Fabienne Bakker, gastvrouw
2018 Wessel te Boekhorst, zelfstandig werkend kok
2018 Melissa Busscher, gastvrouw
2019 Dennis Frank, zelfstandig werkend kok
2019 Michelle Leone, gastvrouw