Welkom

Wij zijn vanwege het coronavirus gesloten. Zie Nova College Aanpak rond coronavirus

Heb je iets te vieren, geen zin om zelf te koken of wil je zien hoe onze studenten Horeca en Facility van de Nova College Hotelschool zich ontwikkelen in hun vak? Laat je dan culinair verwennen in ons Nova Grand Café Restaurant.

Reserveren
Wil je zeker zijn van een tafel? Reserveer dan via telefoon (023) 530 23 15 of e-mail restaurant@novacollege.nl. Vermeld bij de reservering je naam en telefoonnummer. Reserveringen per e-mail zijn alleen geldig na bevestiging.

Koffietijd
Van dinsdag tot en met vrijdag ben je van harte welkom in ons sfeervolle Nova Grand Café. Een uitgelezen plek om onder het genot van een van onze smakelijke koffie en thee rustig bij te praten met collega's, zakenrelaties of vrienden.

Lunch en diner a la carte

Voor diner ben je welkom van dinsdag tot en met donderdag. Voor de lunch van dinsdag tot en met vrijdag. Kies waarin je trek hebt van onze gevarieerde en wisselende menukaarten.

Leveranciers Nova Grand Café Restaurant
In ons grand café restaurant serveren de studenten Horeca:

Groente van Han de Kroon
Kaas van Bourgondisch Lifestyle
Vis van Jan van As
Vlees van Hesseling

Koffie en thee van Brandmeesters
Wijnen van Grapedistrict Haarlem 

Openingstijden

Wij zijn vanwege het coronavirus gesloten. Zie Nova College Aanpak rond coronavirus

Je bent van harte welkom bij onze studenten voor lunch, diner of tussendoor koffie, thee of een drankje.  

Dinsdag tot en met donderdag:
10.00 - 21.00 uur koffie, thee, drankje
11.45 - 13.15 uur lunch 
17.30 - 21.00 uur diner (inloop tot 18.30 uur)

Vrijdag:
10.00 - 13.15  uur koffie, thee, drankje
11.45 - 13.15 uur lunch 

Vanaf woensdag 19 juni 2019 zijn wij gesloten vanwege de zomervakantie. Vanaf 23 september zijn wij weer open.

Rondom en tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten. 

Reserveren

Wil je zeker zijn van een tafel? Reserveer dan via telefoon (023) 530 23 15 of e-mail restaurant@novacollege.nl. Vermeld bij de reservering je naam en telefoonnummer. Reserveringen per e-mail zijn alleen geldig na bevestiging.

Adres

Nova Grand Café Restaurant
Zijlweg 203, 2015 CK Haarlem

Je kunt parkeren op het parkeerterrein van de school.

Volg ons ook op Facebook Nova College Horeca en Facility

Lunch

Voor de lunch hebben we wekelijks wisselende gerechten, die de tweedejaars studenten van onze Koksopleiding zelf samenstellen.

Soep (klein/groot) € 1,25/€ 2,50
Eiergerecht € 3,00
Warm gerecht € 4,95
Salade € 3,50
Broodje (vis/vlees/vegetarisch) € 3,50
Dessert € 3,25

(*) Op vrijdag is er geen menukaart. Dan kunt u kiezen uit andere wisselende gerechten, die de studenten toelichten.        

Diner

Menukaart Diner

Voorgerechten € 4,50

  • Noorse kabeljauw met sponge cake van basilicum, gel van tomaat met dressing van tomaat en basilicum
  • Pastrami van kalfslende met een steak tartare van kalfsvlees en gelei van komkommer 
  • Vegetarische aardappelsalade met gepocheerde kwarteleitjes en schuim van sesam en wasabi

 Extra:Thai beef salad met reepjes ossenhaas

Hoofdgerechten € 12,50

  • Kalfs ribeye van de Green Egg met in honing gebakken bospeen, paddenstoelen en saus van aceto balsamico
  • Gebakken corvina (ombervis) met citroensaus, aardappelmousseline en geroerbakte spinazie
  • Snijboon ‘carbonara’ met gepocheerd ei en aardappelmousseline en hollandaise saus

Extra: Gebakken tamme eendenborst met geroerbakte groenten en saus van hoi sin en shiitake met eiermie  

Nagerechten € 4

  • Kaasplateau van Bourgondisch Lifestyle
  • Tarte tatin van Elstar appel met karamel roomijs en slagroom
  • Mousse van karnemelk  met schuim van piña colada, gepocheerde ananas,  sinaasappel/sesam kletskop en kokosijs

 Extra: Warme Brusselse wafels, aardbeien en sinaasappelroomijs en slagroom

Keuzemenu's
2-gangen € 16,00
3-gangen € 19,50

Heb je een allergie? Meld het ons. In sommige van onze gerechten zijn allergenen verwerkt.

 

Bokkedoorns Award

Samen met restaurant de Bokkedoorns in Overveen houdt Nova College Hotelschool in het Nova Grand Café Restaurant de Bokkedoorns Award. Een wedstrijd voor examenkandidaten van de opleidingen Gastheer/Gastvrouw en Zelfstandig Werkend Kok. De introductie van de Bokkedoorns Award viel samen met het 50-jarig jubileum van het Overveense restaurant in 2011.

Proeve van bekwaamheid
Roy Eijkelkamp, chefkok van de Bokkedoorns, bepaalt de ingrediënten voor het gerecht dat de koks moeten bereiden, bijvoorbeeld een kreeft of een kwartel. Bokkedoorns maître sommelier Peter Bruins bepaalt de opdrachten voor de 'bereidingen aan tafel' voor de gastheren en -vrouwen, bijvoorbeeld een zalm trancheren, een fles Champagne uitschenken en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen.

Jury
De jury van de Bokkedoorns Award bestaat voor de koks uit Pascal Beeren en Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns), Bart Zandvliet (Nova College Hotelschool) en Judy Nihof (Haarlems Dagblad). Voor de studenten van de bediening bestaat de jury uit maître sommelier Niels van Overmeire (De Bokkedoorns), René Koelman (Bourgondisch Lifestyle), Henrico van Lammeren (Vinites) en Annemieke Loek (Nova College Hotelschool).

Bokkedoorns Award 2020

De wedstrijd en prijsuitreiking op 31 maart moesten we helaas annuleren vanwege het coronavirus.

Winnaars Bokkedoorns Award 2019
2019 Michelle Leone, gastvrouw 
2019 Dennis Frank, zelfstandig werkend kok

Volg de Bokkedoorns Award op Facebook.com/NovaCollegeHorecaFacility

Naast de Award ontvangen de winnaars een bijbehorend certificaat, een lunch of diner voor twee personen en een tweedaagse stage in de Bokkedoorns.  

Winnaars Bokkedoorns Award
2011 Jeroen Terhorst, gastheer
2011 Jesse Rabbers, zelfstandig werkend kok
2012 Nouschka Mendez, gastvrouw
2012 Rick Bührs, zelfstandig werkend kok
2013 Jonne Tromp, gastheer
2013 Dean Stavenuiter, zelfstandig werkend kok
2014 Jane Lasschuit, gastvrouw
2014 Jesse van Leeuwen, zelfstandig werkend kok
2015 Christel Oerlemans, gastvrouw
2015 Stephen Overwater, zelfstandig werkend kok
2016 Deborah van Breugel, gastvrouw
2016 Lisa Olgers, zelfstandig werkend kok
2017 Joeri Weidman, zelfstandig werkend kok
2017 Fabienne Bakker, gastvrouw
2018 Wessel te Boekhorst, zelfstandig werkend kok
2018 Melissa Busscher, gastvrouw
2019 Dennis Frank, zelfstandig werkend kok
2019 Michelle Leone, gastvrouw