Gelukkig worden

Onze school is niet zomaar een roc. Wij zien onze studenten graag gelukkig. Daarom leer je op het Nova College meer dan alleen een beroep. We geven je ook aandacht, zorgen dat je je thuis voelt. Geven je een plek waar het veilig is en waar, net als thuis, duidelijke regels gelden. We willen dat je groeit en je ontwikkelt, zelfvertrouwen krijgt, zelfstandig wordt, jezelf leert kennen. Dat jij je niet alleen de kennis en kunde van hun beroep eigen maakt, maar ook de juiste mentaliteit en houding ontwikkelt en begrijpt wat de samenleving van je verwacht.

Je voelt je gelukkig als je iets doet waar je goed in bent. Als je talenten tot hun recht komen. Wat die talenten ook zijn. Dansen of een muur metselen. Een schip besturen of evenementen organiseren. Op zo’n moment ben je in je element. Wij helpen je dat talent verder te ontwikkelen. Een echte vakvrouw of vakman te worden.

Alleen een beroep leren is niet genoeg. Je leert je bij het Nova College ook ontplooien als mens. Onze school is daarvoor een prettige en veilige plek. Een plek waar je fouten mag maken. Omdat je daar ook van leert. Een plek waar je jezelf kunt zijn. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Want we willen dat je niet alleen slaagt in je werk, maar ook in je leven. Want dan word je pas echt gelukkig.


Persoonlijke begeleiding

Groeien staat voorop bij het Nova College. We passen nieuwe inzichten in didactiek, communicatie en technologie toe in ons onderwijs en kiezen voor persoonlijke begeleiding. Zo zorgen we voor onderwijs van goede kwaliteit dat optimaal aansluit bij de beroepspraktijk. Lees meer onder Leren bij het Nova College en luister wat onze docenten en studenten hierover vertellen. 

 

 

Betrokkenheid

Studenten en hun ouders verwachten dat we een school zijn waar je persoonlijke aandacht krijgt. Waar regels gelden, waar het veilig is en waar je je thuis voelt. Terecht, dat willen we ook allemaal zijn. Daar doen we ons best voor. Omdat we ervan overtuigd zijn dat we dan die school kunnen zijn waar studenten zich kunnen ontwikkelen. Hun droom kunnen waarmaken, zichzelf kunnen uitdagen te worden wie ze zijn. In hun vak en persoonlijk.

Daarom werken wij aan de volgende thema's:
Werkzekerheid
Studenttevredenheid
Basiskwaliteit
Wendbare organisatie
Leven lang ontwikkelen 

Ambities
Uit de laatste JOB-monitor is gebleken dat we de meest tevreden studenten van de Randstad hebben en dat willen we natuurlijk graag zo houden! Een andere ambitie is dat we landelijk de grootste werkzekerheid voor onze studenten willen bieden.

Lees meer