Heb jij een overgangsbewijs havo 3-4 en wil jij overstappen naar het mbo, omdat havo je toch niet echt ligt en je graag een vak wilt leren? Of heb je een vmbo-t diploma en wil je naar een mbo 4 opleiding, maar kun je niet kiezen welke? Dan kun je in een half jaar ontdekken welke opleiding bij jou past in het Oriëntatieprogramma mbo Nova Campus Beverwijk en Haarlemmermeer.

Tijdens het oriëntatieprogramma volg je lessen, voorlichtingen, ga je proefstuderen in het mbo, doe je snuffelstages bij bedrijven en ontwikkel je jouw beroepsvaardigheden om je voor te bereiden op een succesvolle overstap naar een mbo niveau 4 opleiding op de Nova Campus Haarlemmermeer.

Start: 29 januari 2024 (je kunt instromen tot 1 april)
Duur: half jaar, 5 dagen per week

Locaties:
Nova Campus Beverwijk, Laurens Baecklaan 23 (aanmelden kan vanaf oktober)
Nova Campus Haarlemmermeer, Paxlaan 26

Programma

Je werkt aan de volgende zes thema's

  1. Kies met je hoofd en hart; je krijgt inzicht in opleidingen en leren kiezen
  2. Daag jezelf uit; je doet ervaringen op, ook buiten je comfort zone
  3. Algemene vakken; je volgt Nederlands, Engels en rekenen
  4. Ken jezelf : Je leert meer over je talenten, dromen en gedrag
  5. Een dagje in de schoenen van … ; je volgt korte snuffelstages bij bedrijven
  6. Ontwikkel jezelf als mens; je leert over goed burgerschap en een gezonde leefstijl

Schooltijden

Je volgt vier dagen in de week lessen en één dag in de week loop je snuffelstages. Ook ga je op excursies, ga je proefstuderen in het mbo en doe je mee aan voorlichtingsactiviteiten. Zo bereid jij je voor op een succesvolle overstap naar een mbo 4 opleiding van het Nova College.

Intake en kosten

Nadat jij je hebt aangemeld krijg je een thuisopdracht en een uitnodiging voor een intakemiddag. Dan ontdekken we samen met jou welk oriëntatieprogramma het beste past bij jouw interesses. Tijdens de intake krijg je ook informatie over jouw inschrijving, eventuele kosten en OV-kaart.