Over de opleiding

Je bent de eerste acht weken op school en dan leer je de basis van de verschillende opleidingen zoals ontvangst van goederen, de basis administratieve handelingen, verwerken van gegevens, het maken van een planning en het verlenen van service.

Na deze acht weken loop je twee dagen stage en maak je deel uit van een team van collega’s en groei je in je rol als professional en in verantwoordelijkheid. Het leren in de praktijk geeft jou de mogelijkheid om aan te sluiten bij directe vragen vanuit het werkveld. Je maakt kennis met de diverse werkzaamheden binnen het bedrijf waar je werkt of stage loopt. Je gaat keuzes maken welke van deze beroepen jou het meest aanspreken.

Facilitair medewerker (Beverwijk en Hoofddorp)
Logistiek medewerker (Beverwijk en Hoofddorp) 
Medewerker financiële administratie (Beverwijk en Hoofddorp)
Medewerker (financiële) administratie 21-plus (Hoofddorp)
Medewerker secretariaat (Beverwijk en Hoofddorp)
Medewerker secretariaat en receptie 21-plus (Hoofddorp)
Verkoper (Beverwijk en Hoofddorp)

Want dat zijn de diplomarichtingen bij onze Niveau 2 brede opleidingen.

Je rondt de opleiding in 1 - 2 jaar af, afhankelijk van jouw studietempo. We besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke leerroute. Door dit maatwerk wordt de kans groter dat je de opleiding succesvol doorloopt en af zal ronden in een diplomarichting die bij jou past.

Natuurlijk zijn er ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, burgerschap en LOB.

Wat kun je na deze opleiding? 

Je bent breed inzetbaar en service gericht, van alle markten thuis en je steekt je handen graag uit de mouwen! Je kunt gaan werken in (grote) bedrijven in de transport, commercie, industrie, zorg, overheid, detailhandel.

Je kunt ook doorleren! Je bent op het Nova College en op andere roc's van harte welkom om door te leren bijvoorbeeld in de richtingen Commercie en Logistiek, Financiële Administratie, Handel, ICT, Fastservice, ICT en Zorg en Welzijn.

Intake

Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Het intakegesprek heb je met een docent of een studieloopbaanbegeleider. Hij/zij weet dus alles van de opleiding waarvoor jij hebt gekozen. We vinden het belangrijk dat de opleiding voldoet aan jouw opleidingswens. Met je huiswerkopdracht en het gesprek bekijken we ook of het gekozen opleidingsniveau goed aansluit bij jouw capaciteiten.

Dit gesprek is ook bedoeld om te bepalen of jij de voor het gekozen beroep benodigde competenties (kennis, vaardigheden en houding) kunt ontwikkelen en of je daarbij extra ondersteuning nodig hebt.

Na je intake krijg je binnen 3 werkweken bericht. Of:

  • je krijgt een positief studieadvies en je bent toegelaten
  • je krijgt een positief studieadvies en je staat op een wachtlijst
  • je krijgt een tweede intakegesprek
  • je krijgt een negatief studieadvies met het advies een andere opleiding te kiezen die beter aansluit bij jouw niveau, groeikansen en ambities.

Wil je iets vragen?