Snelle informatie

 • Leerweg BBL top
 • Niveau 4
 • Duur 1 jaar
 • Locatie Beverwijk

Je ontwikkelt je tot expert in jouw - eigen - bedrijf en leert direct leidinggeven aan de autotechnici. Je leert regelen en organiseren en beslissingen nemen. Je ontwikkelt een flexibele en stressbestendige houding en je leert snel schakelen, het overzicht bewaren en planmatig denken. Daarnaast leer je het belang van veilig en milieuverantwoord werken binnen het bedrijf. Ook leer je de klant adviseren over de nodige reparaties en het onderhoud.

 • leidinggeven, organiseren en beslissingen nemen
 • veilig en milieuverantwoord werken
 • klanten adviseren

 

Wat kun je na deze opleiding?

Met je diploma kun je werken als technisch leidinggevende personenauto's. Ook kun je doorstromen naar een verwante hbo opleiding.

Voordat je deze 1-jarige opleiding Technisch leidinggevende autotechniek niveau 4 kunt doen, volg je het programma van de 3-jarige opleiding Eerste autotechnicus niveau 3. Beide opleidingen vormen samen de opleiding Aftersalesmanager autotechniek. Je leert in de voorgaande opleiding Eerste autotechnicus geheel zelfstandig te werken aan verschillende moderne elektronische en mechanische systemen. De nadruk ligt hierbij op het opsporen en oplossen van elektronische en elektrische storingen. Bovendien ontwikkel je communicatieve vaardigheden om bijvoorbeeld een klant te woord te staan en uitleg te geven over de reparaties die nodig zijn om de storingen te verhelpen. In de top-opleiding Technisch leidinggevende ontwikkel je management- en communicatieve vaardigheden met als focus het aansturen van een werkplaatsteam. Op jouw werkplek ga je aan de slag met een aantal onderzoeksopdrachten. Ook volg je algemene vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities, volg je keuzedelen zoals:

 • Praktijkopleider
 • Ondernemerschap

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Opleidingsgegevens

Officiële naam:
Technisch Leidinggevende; Crebo nr: 25161
Leerweg:
BBL top
Duur:
1 jaar
Start:
gedurende het schooljaar

Locaties

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

Je hebt voor deze specialistenopleiding een leerarbeidsovereenkomst nodig in een erkend leerwerkbedrijf in de richting autotechniek. Erkende leerbedrijven kun je vinden op stagemarkt.nl

Schoolkosten

Lesmateriaal
€400 totaal
Les / Cursusgeld
€624 schooljaar 2022/23 voor 18 jaar en ouder

Je hebt geen recht op studiefinanciering en ontvangt salaris van je werkgever. Het (richt)bedrag voor lesmateriaal is voor de totale opleiding en het meeste lesmateriaal koop je in het 1e jaar. Lees meer over de schoolkosten.

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding. Lees ook: laptop voor je opleiding

Intake Technisch leidinggevende autotechniek, 4, BBL top

Heb jij je aangemeld voor deze opleiding of ga je dat misschien doen? Lees dan deze informatie over de intake Technisch leidinggevende autotechniek, BBL top. In de intake gaan we na of de opleiding van jouw keuze goed past bij jouw vooropleiding, talenten, ambities en groeikansen. Zodat jij je op het Nova College succesvol kunt ontwikkelen. Niet alleen in je beroep, maar ook als persoon.

Toelatingsvoorwaarden

Een diploma verwante beroepsopleiding mbo niveau 3.

Voor de bbl heb je bovendien een leer/arbeidsovereenkomst nodig bij een door SBB erkend leerbedrijf.

Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo


Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Deze studie in cijfers
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Studie in cijfers

Snelle informatie

 • Leerweg BBL top
 • Niveau 4
 • Duur 1 jaar
 • Locatie Beverwijk