Snelle informatie

 • Leerweg BOL
 • Niveau 2
 • Duur 1 - 2 jaar
 • Locatie Beverwijk & Hoofddorp

Je leert secretariaatswerk zoals de inkomende en uitgaande post verzorgen, e-mails beantwoorden, de agenda beheren en de reserveringen voor de vergaderruimte en bijhorende apparatuur en catering bijhouden. Ook leer je receptiewerk zoals de telefoon beantwoorden, bezoekers ontvangen en goederen per ontvangen en verzenden per post, pakketdienst en/of koerier. Bovendien leer je gegevens verzamelen en verwerken tot zakelijke (concept)teksten.

 • secretariaatswerk
 • receptiewerk
 • gegevens verwerken

Wat kun je na deze opleiding?

Na het behalen van het diploma kan je gaan werken als administratief medewerker. Je kunt ook doorstromen naar niveau 3 of met een positief studieadvies doorstromen naar niveau 4.

Volg je deze opleiding in de bol in Hoofddorp? In de bol krijg je in het eerste semester een breed aanbod van vakken en projecten zodat je veel leert over de verschillende beroepen, verkoper, logistiek medewerker en medewerker financiële of secretariële administratie. Je leert veel vaardigheden die je goed kunt gebruiken in de diverse beroepen en waarmee je ook beter door kunt stromen na je opleiding in verschillende opleidingen van niveau 3 of 4. Vanaf periode 2 loop je stage in een van de richtingen Facilitair medewerker en Logistiek medewerker, Verkoper of Medewerker financiële of secretariële administratie.

Meer over Niveau 2 breed >>


Volg je deze opleiding in Beverwijk? Dan volg je vanaf het begin de vakken van de medewerker sectratiele adminstratie. De kerntaken zijn: kerntaken zijn: werken voor de debiteurenadministratie, crediteurenadministratie, boekhoudkundige registratie van het betalingsverkeer, eenvoudige ondersteunende taken, verzorgen van post en archief en ondersteunen bij de verwerking van (financiële) administratieve gegevens. Het gaat om licht administratief werk in opdracht van een leidinggevende. Je volgt ook de algemene ondersteunende vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities volg je de keuzedelen:

 • Engels
 • Digitale vaardigheden
 • Fnanciële administratie doorstroom

Wanneer je deze opleiding met succes afrondt, krijg je naast je diploma ook een schoolverklaring voor de extra vakken die je hebt gevolgd. Je werkgever of je vervolgopleiding is hier zeker blij mee!

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Opleidingsgegevens

Officiƫle naam:
Medewerker secretariaat en receptie; Crebo nr: 25150
Leerweg:
BOL
Duur:
1 - 2 jaar
Start:
augustus, januari

Locaties

Hoofddorp

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

Je doet beroepspraktijkervaring op tijdens stages op administaties van erkende leerbedrijven.

Schoolkosten

Les / Cursusgeld
€608 schooljaar 2021/22 voor 18 jaar en ouder

Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld duo.nl.
De genoemde kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdragen voor extra faciliteiten (zoals excursies) zijn voor de totale opleiding. Deze (richt)bedragen verschillen per richting die je kiest in je opleiding. Lees meer over de schoolkosten.

Intake Medewerker secretariaat en receptie, 2, BOL

Heb jij je aangemeld voor deze opleiding of ga je dat misschien doen? Lees dan deze informatie over de intake Medewerker secretariaat en receptie, BOL. In de intake gaan we na of de opleiding van jouw keuze goed past bij jouw vooropleiding, talenten, ambities en groeikansen. Zodat jij je op het Nova College succesvol kunt ontwikkelen. Niet alleen in je beroep, maar ook als persoon.

Toelatingsvoorwaarden

Een van de volgende voorwaarden:

 • diploma assistentopleiding (mbo niveau 1)
 • diploma vmbo, basisberoepsgerichte leerweg
 • ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo


Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze studie in cijfers
Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Studie in cijfers

Snelle informatie

 • Leerweg BOL
 • Niveau 2
 • Duur 1 - 2 jaar
 • Locatie Beverwijk & Hoofddorp