U leert zelfstandig te handelen met betrekking tot veiligheid aan boord van vissersschepen, brandbestrijding en overleven in noodsituaties. De cursus voldoet aan de eisen gesteld in de STCW (section A-VI/1-1, A-VI /1-2, A-VI/1-3 en A-VI/1-4) en het Nederlandse Besluit Zeevisvaartbemanning. De cursus is gebaseerd op de IMO model courses 1.13, 1.19, 1.20 en 1.21.

Start

Deze cursus wordt op aanvraag en bij voldoende deelnemers (minimaal 8) ingepland.

Inhoud

• Persoonlijke overlevingstechnieken
• Overleven op zee
• Ademluchtbescherming
• Brandbestrijding
• Veiligheid visserij
• Sociale verantwoordelijkheid aan boord
• Levensreddend handelen

Kosten

De kosten voor deze cursus inclusief Basic Training zijn € 1.453 inclusief certificaat, koffie/thee en lunch. Deelnemers in het bezit van een geldig Basic Training certificaat kunnen alleen de eendaagse module BT-F volgen. De kosten voor deze module bedragen € 305.

Doelgroep

De visserij is een veeleisend vak. Zeker wanneer u er als zeevarende in werkzaam bent. Dan weet u als geen ander dat het er hard aan toe kan gaan op volle zee. Reden temeer goed voorbereid het ruime sop te verkiezen. Met een cursus waarmee u alle technieken leert die nodig zijn om veilig en verantwoord uw vak uit te oefenen.

Diploma/Certificaat

Als u de cursus met goed gevolg afsluit, ontvangt u het internationaal erkende certificaat Basic Training Fishing Vessels. Het Nova College Maritieme Academie is STCW-erkend onder instituutscode NL-25PX en is bevoegd om de cursus ter plaatse bij te schrijven in het monsterboekje en het personal safety logbook.

Groepsgrootte

Minimaal zeven, maximaal veertien deelnemers.

Bijzonderheden

De Basic Training Fishing Vessels kan zowel in het Nederlands als in het Engels worden verzorgd. De cursus is van maandag t/m vrijdag.

Locaties

IJmuiden

Aanmelden

Maak je account aan of log in om je aan te melden voor deze scholing.

Aanmelden

Contactpersoon

Karin Kloosterhuis

Snelle informatie

  • Locatie IJmuiden
Aanmelden