nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BOL
 • Niveau 1
 • Duur 1 jaar
 • Locatie Haarlem

In deze opleiding voor anderstaligen bereid jij je  voor op doorstroom naar een mbo 2 opleiding in de techniek richting bouw, elektrotechniek of installatietechniek. Daarvoor leer je eenvoudig productiewerk zoals lassen, zagen, slijpen, knippen en boren. Ook leer je helpen bij het voorbereiden en uitvoeren van klussen: denk aan de werkplek klaarmaken voor het uitvoeren van een bouwopdracht en na afloop de werkplek opruimen en schoonmaken. Je krijgt veel Nederlands als tweede taal, speciaal gericht op vaktaal in de techniek.

 • werkplek voorbereiden
 • eenvoudig productiewerk
 • helpen bij bouw- en installatieopdrachten
 • Nederlands als tweede taal gericht op techniek

 

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je doorstuderen aan een mbo 2 opleiding in de techniek richting bouw, elektrotechniek of installatietechniek.

Je leert alle vaardigheden die je nodig hebt om je voor te bereiden op een doorstroom naar mbo 2 richting Bouw, Elektrotechniek of Installatietechniek. Van een opdracht aannemen, taak voorbereiden, uitvoeren en evalueren, tot en met opruimen en afronden. Belangrijke onderdelen zijn daarbij onder andere: op tijd zijn, samenwerken, omgaan met gezag, omgaan met kritiek, werk plannen en afspraken maken en nakomen. Naast vaktechnische vaardigheden krijg je veel Nederlands als tweede taal gericht op techniek, rekenen, loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities volg je de keuzedelen digitale vaardigheden basis en duurzaamheid in het beroep.

Hoe leer je?
Je leert twee dagen per week op school, twee dagen op stage bij een erkend leerbedrijf en een dag per week bij het opleidingsbedrijf Bouwmensen of IW Noord-Holland in Beverwijk, waar je alle praktische vaardigheden leert. Je krijgt veel begeleiding van docenten en praktijkopleiders.

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Wat is het verschil tussen bol en bbl?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Bij het Nova College kies je daarom zelf op welke manier je een opleiding volgt. Volg je graag 5 dagen per week je lessen op school, afgewisseld met praktijkperioden? Kies dan de beroepsopleidende leerweg (bol). Zit je niet graag in de schoolbanken? Kies dan voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je werkt dan 4 dagen in de week en volgt maar 1 dag lessen.

Goed om te weten: welke leerweg je ook kiest, je haalt hetzelfde diploma.

Opleidingsgegevens

Officiële naam:
Assistent bouwen, wonen en onderhoud; Crebo nr: 25250
Leerweg:
BOL
Duur:
1 jaar
Start:
augustus

Locaties

Beroepspraktijkvorming (stage)

Werk

Je loopt twee dagen per week stage bij een erkend leerbedrijf en je leert een dag per week alle praktijkvaardigheden bij opleidingsbedrijf Bouwmensen of Installatiewerk Noord-Holland in Beverwijk.

Schoolkosten

Kleding
€60-65
Lesmateriaal
€375 tot 400
Les / Cursusgeld
€1202 per jaar (2020/21) voor 18 jaar en ouder

Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld duo.nl.
De genoemde kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdragen voor extra faciliteiten (zoals excursies) zijn voor de totale opleiding. Deze (richt)bedragen verschillen per richting die je kiest in je opleiding. Lees meer over de schoolkosten.

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding. Lees ook: laptop voor je opleiding

Toelatingsvoorwaarden

Heb je geen diploma voortgezet onderwijs of heb je praktijkonderwijs gevolgd en kun je meer leren? Dan kun je alleen worden toegelaten via je decaan of mentor. Als je je wilt aanmelden voor de opleiding, bespreek dit dan met hem of haar. Je decaan/mentor vult dan het doorstroomformulier in en dan krijg je een uitgebreidere intake om te beoordelen of de opleiding echt goed past bij jouw mogelijkheden.


Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

nieuw

Snelle informatie

 • Leerweg BOL
 • Niveau 1
 • Duur 1 jaar
 • Locatie Haarlem