Stap 1

Intaketoets

De intaketoets bestaat uit:

  • Intake mbo

  • Deze toets geeft een compleet beeld van jouw profiel en meet jouw: leerbaarheid, leereffectiviteit, aansluiting opleidingsniveau, sociale context, werktype, opleidingsbeeld en beroepsbeeld. Jouw score laat zien of deze opleiding voldoende past bij jouw talent en ambities.

    Intake mbo (alle niveaus)

Stap 2

Intakegesprek

Dit gesprek heb je met een docent of een studieloopbaanbegeleider. Hij/zij weet dus alles van de opleiding en van het beroep waarvoor jij hebt gekozen. We vinden het belangrijk dat de opleiding voldoet aan jouw opleidingswens. Met eventuele intaketoetsen en het gesprek bekijken we ook of het gekozen opleidingsniveau goed aansluit bij jouw capaciteiten.

Dit gesprek is ook bedoeld om te bepalen of jij de voor het gekozen beroep benodigde competenties (kennis, vaardigheden en houding) kunt ontwikkelen en of je daarbij extra ondersteuning nodig hebt.

Een belangrijk gesprek dus, dat je goed moet voorbereiden. Want hoe meer inzicht wij hebben in jouw groeikansen en ambities, hoe beter we je kunnen begeleiden bij je opleidingskeuze en hoe beter we dus kunnen beoordelen of de opleiding bij je past.


Na je intake krijg je binnen 3 werkweken bericht. Of:
-je krijgt een positief studieadvies en je bent toegelaten
-je krijgt een positief studieadveis en je staat op een wachtlijst
-je krijgt een tweede intakegesprek
-je krijgt een negatief studieadvies met het advies een andere opleiding te kiezen die beter aansluit bij jouw niveau, groeikansen en ambities.

Stap 3

Voorlichting en opdracht

We geven je voorlichting over de inhoud en opbouw van de opleiding. Daarna ga je aan de slag met een opdracht, zodat je actief kennismaakt met hoe de opleiding is ingericht en we kunnen zien hoe creatief je bent.

Tot slot

Succes met je intake!

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.