Als medewerker entertainment, vrije tijd en evenementen heb je uitvoerende taken en je kunt leidinggeven aan een team. Denk bij entertainment aan een leidinggevende functie in het internationaal hotel-entertainment of aan een recreatieteam van een vakantiepark. Vrije tijd is een sterk groeiend werkveld, denk hierbij aan de vrijetijdsbesteding van families met kinderen, jongeren en een steeds groter wordende groep 65+. En in de evenementenbranche kan je werken bij evenementenbureaus, sportstadions, beursgebouwen of binnen een groot bedrijf op de evenementenafdeling. Bijvoorbeeld in een front-office functie.

Wat kun je na deze opleiding?

Na deze opleiding kun je gaan werken als leidinggevende in het entertainment, denk aan teamleider, supervisor of trainer; als receptionist met frontoffice taken in een recreatief of toeristisch bedrijf; in een dienstverlenende functie in de vrijetijdsbranche zoals in attractieparken, zwembaden, bioscopen, theaters, themarestaurants, sportstadions, outdoor bedrijven; als evenementenorganisator voor en achter de schermen op een evenementenafdeling van een groot bedrijf of op een evenementenbureau. Je maakt ook veel kans op dienstverlenende middenkaderfuncties buiten de toeristische, recreatieve en evenementenbranche. Uiteraard heb je ook volop doorstudeermogelijkheden. Denk aan hbo toerisme, evenementenmanagement, pabo en nog veel meer.

Deze opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Lees hier de toelichting.

Je volgt een praktijkgerichte opleiding van de Cosmo Academy Entertainment, Vrije Tijd en Evenementen. De theorie die je leert, pas je gelijk toe in de praktijk. Je volgt de praktijkvakken recreatie (frontoffice en backoffice); entertainment (presenteren, sport en spel, kidsentertainment, showdans
); evenementen (uitvoeren en organiseren); algemeen (hospitality, medical first aid, social media). De theorievakken
 zijn talen (Nederlands, Engels, Duits en Spaans
), commercieel (economie, marketing, rekenen en ondernemersplan) leidinggeven (werkoverleg, solliciteren, functioneringgesprekken en teamwork). Het 1e jaar heb je les van maandag t/m donderdag van 8.45 – 15.45 uur. De vrijdag bestaat uit gastlessen, workshops en bedrijfsbezoeken. Voor alle leerjaren geldt: lesgarantie, dus geen lesuitval, lesblokken van 1,5 klokuren, toetsweek met een rapport, coachinglessen met een persoonlijke coach, talen met de nadruk op spreekvaardigheid.

Wat voor diploma of certificaat kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

Opleidinggegevens

Richting:
Niveau: 4
Officiële naam: Medewerker entertainment, vrije tijd en evenementen (Cosmo Academy); Crebo nr: 25351
Leerweg: BOL
Duur: 3 jaar

Locaties

Haarlem Planetenlaan 5

Beroepspraktijkvorming (stage)

Je doet veel praktijkervaring op bij de verschillende partners van de Cosmo Academy. Deze partners verzorgen voordat je op stage gaat de praktijkvakken. Je loopt tweemaal een half jaar stage veelal tijdens de schoolvakanties op een vakantiepark in Nederland, België of Duitsland in hospitality-, frontoffice- , horeca- en of entertainmentfuncties. Of je kunt stagelopen in een familiehotel in Spanje.

Schoolkosten:

Kleding €  250 totaal
Lesmateriaal €  600 totaal
Vrijwillige Bijdrage €  600
Les / Cursusgeld €  1131 per jaar (2015/16) voor 18 jaar en ouder

Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld etc. duo.nl
De kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdrage zijn voor de totale duur van de opleiding. Het grootste deel van dat bedrag betaal je in het eerste jaar, want dan koop je het meeste lesmateriaal dat je vervolgens ook de rest van je opleiding gebruikt. Op school is aanvullend lesmateriaal beschikbaar. De kosten van lesmateriaal en de hoogte van de eventuele vrijwillige bijdrage verschillen per richting die je kiest in je opleiding. Op het Open huis, in de intake en tijdens je opleiding krijg je hierover alle informatie. Lees meer over de schoolkosten.

Bijzonderheden

De eerstvolgende kennismakingsdag van Cosmo Academy is vrijdag 27 mei van 10.00 - 15.00 uur. Het programma bestaat uit: presentatietechnieken, improvisatie, fundance/minidisco en one minute of fame, motivatiebrief schrijven, intake gesprek en de taal- en rekentoets. Je leert onze docenten en studenten kennen en proeft de sfeer op de opleiding. Meld je aan voor de opleiding en je krijgt een uitnodiging.

Intake medewerker entertainment, vrije tijd en evenementen (cosmo academy), niveau 4, bol

Heb jij je aangemeld voor deze opleiding of ga je dat misschien doen? Lees dan deze informatie over de intake medewerker entertainment, vrije tijd en evenementen (cosmo academy), niveau 4, bol. In de intake gaan we na of de opleiding van jouw keuze goed past bij jouw vooropleiding, talenten, ambities en groeikansen. Zodat jij je op het Nova College succesvol kunt ontwikkelen. Niet alleen in je beroep, maar ook als persoon.

Toelatingsvoorwaarden

Positieve intake en een van de volgende voorwaarden:
• diploma verwante beroepsopleiding mbo niveau 3
• diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg met in het pakket minimaal een van de vakken wiskunde, economie of een tweede moderne vreemde taal
• overgangsbewijs 3-4 havo/vwo
• een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Heb jij een havo diploma en wil je deze opleiding versneld afronden? Vraag naar de mogelijkheden voor jou! Mail cosmoacademy@novacollege.nl of bel (023) 530 27 32.


Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsdag. Je kan je ook aanmelden voor de kennismakingsdag via cosmoacademy@novacollege.nl.

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je voor Nederlands en rekenen minimaal  instroomniveau 2F nodig. Dat toetsen we bij de intake, lees meer over de intake.

Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees novacollege.nl/toelatingmbo


Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze studie in cijfers

Studie in cijfers geeft je belangrijke en objectieve informatie bij het kiezen van een mbo opleiding.

Naar studie in cijfers