Over het beroep
Als manager / ondernemer horeca run je je eigen horecabedrijf of je bent leidinggevende in het bedrijf van iemand anders. Dat kan een restaurant, hotel of café zijn. Je geeft leiding aan het personeel, coördineert de inkoop en zorgt voor de financiële zaken. Je kent alle wettelijke regels en voorschriften en zorgt ervoor dat deze worden uitgevoerd. Dat doe je niet allemaal alleen, je werkt samen met je medewerkers.
Wat kun je na deze opleiding?
Met het diploma kun je een horecabedrijf beginnen of als leidinggevende gaan werken in een groot horecabedrijf. Ook kun je doorstromen naar een verwante hbo studie.
Wat leer je
Je leert leiding te geven aan en mee te werken in een horecabedrijf. Daarvoor krijg je ondermeer les in het ontwikkelen van een ondernemersplan, het maken van marktanalyses en het bepalen van personeelsbeleid. Ook volg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ontwikkeling en ambities volg je de keuzedelen
- eetcultuur en -wensen
- wijnkennis
- werken in het buitenland
- Engels
- voorbereiding hbo
- havo vakken >>
Tijdens je opleiding kies je voor een van deze twee uitstroomprofielen: Meewerkend horeca-ondernemer of Horeca manager/ondernemer.
Deze opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Lees hier de toelichting >>
Lees meer over de lessen taal en rekenen in het mbo >>
Wat voor diploma kun je behalen?
Landelijk erkend diplomaPraktische info
Praktische info
Ondernemer/horeca bakkerij, BOL 4Opleidinggegevens
Richting: | |
Niveau: | 4 |
Officiële naam: | Ondernemer/horeca bakkerij; Crebo nr: 23087 |
Leerweg: | BOL |
Duur: | 3-4 jaar |
Start: | augustus |
Locaties
Haarlem | Zijlweg 203 |
Beroepspraktijkvorming (stage)
Je loopt stages bij een erkend leerbedrijven in de horeca.
Schoolkosten:
Kleding | € 440 totaal |
Lesmateriaal | € 500 - 600 totaal |
Les / Cursusgeld | € 1155 per jaar (2018/19) voor 18 jaar en ouder |
Voor deze opleiding heb je een laptop nodig. Daarover krijg je informatie als je bent toegelaten tot de opleiding.
Zie voor informatie over studiefinanciering, les- en cursusgeld etc. duo.nl
De kosten voor lesmateriaal en eventuele vrijwillige bijdrage zijn voor de totale opleiding en verschillen per richting die je kiest in je opleiding.
Lees meer over de schoolkosten.
Intake manager / ondernemer horeca (hotelschool schoolroute), niveau 4, bol
Heb jij je aangemeld voor deze opleiding of ga je dat misschien doen? Lees dan deze informatie over de intake manager / ondernemer horeca (hotelschool schoolroute), niveau 4, bol. In de intake gaan we na of de opleiding van jouw keuze goed past bij jouw vooropleiding, talenten, ambities en groeikansen. Zodat jij je op het Nova College succesvol kunt ontwikkelen. Niet alleen in je beroep, maar ook als persoon.Toelatingsvoorwaarden
Een van de volgende voorwaarden:
- diploma beroepsopleiding mbo niveau 3
- diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg met in het pakket minimaal een van de vakken wiskunde, economie of een tweede moderne vreemde taal
- overgangsbewijs 3-4 havo/vwo
- ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk
Niet de juiste vooropleiding of vragen over je vakkenpakket? Lees meer over toelating, ook over het bindend studieadvies dat je krijgt aan het eind van het eerste jaar: novacollege.nl/toelatingmbo
Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
Studie in cijfers
Aanmelden
Ga naar de opleiding Manager / Ondernemer horeca (Hotelschool schoolroute) op novacollege.nl.