Wie: Marco Been
Leeftijd: 19
Woont: thuis bij ouders
Opleiding: tweedejaars Kok, niveau 2 bol
Vestiging: Haarlem
Bijbaan: achter de bar en in de keuken van het Amstel Botel

 

Mijn doel

Ik kom uit een horecafamilie: mijn moeder is supervisor housekeeping in een hotel, mijn vader hotelmanager en mijn oom chefkok. Op de middelbare school merkte ik dat koken mij goed ligt. Ik vind het leuk dat andere mensen genieten van mijn gerechten.

 

Op het Nova College…

… ben ik ondanks mijn dyslexie aangenomen. De opleiding is geweldig, de docenten gemotiveerd. Dat werkt stimulerend. Door mijn docenten krijg ik extra zin om goed te koken.

 

Stages

Tijdens mijn stages bij To Amuse, Cheval Blanc en Gin Sum Club heb ik kooktechnieken geleerd en snelheid leren maken. Tijdens zo'n stage komt er veel op je af. Je mag zelf dingen doen, maar je leert ook omdat je ziet hoe andere koks werken. Bij de Gin Sum Club heb ik voor Daan Schuurmans gekookt, ik zag dat hij foto's nam van zijn bord.

 

Na het mbo…

… ga ik doorleren voor zelfstandig werkend kok op niveau 3. Ik wil later namelijk meesterkok worden. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Hotelschool

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.