Wie: Liza Foppen

Leeftijd: 20

Woont: bij ouders van vriendin

Opleiding: derdejaars Bouw, vormgeving en architectuur, niveau 4 bol

Vestiging: Hoofddorp

Bijbaan: nee

 

Mijn keus

Ik vond het moeilijk een opleiding te kiezen. Ik verdiepte me er nooit zo in, was teveel bezig met mijn sport: synchroonzwemmen. Iedereen zei dat ik naar het CIOS moest gaan. Maar ik ben echt gaan onderzoeken waar mijn interesses liggen. Daarom heb ik deze opleiding gekozen - gelukkig maar!

 

Op het Nova College…

… kreeg ik de kans mijn opleiding te combineren met topstort. Inmiddels ben ik gestopt met synchroonzwemmen, maar ik blijf hier op school ondanks dat mijn ouders in Nijmegen wonen. Ik heb het hier naar mijn zin!

 

Stage

In het tweede jaar liep ik stage op een bouwplaats. Dat is een aparte wereld, zonder vrouwen. Ze moesten aan me wennen waar waren wel heel aardig. In het derde jaar liep ik stage bij een architectenbureau. Dat vond ik nóg leuker. Het is creatiever. Tijdens die stage merkte ik hoe leuk ik ontwerpen vind.

 

Na het mbo…

… kan ik makkelijk een baan krijgen maar ga ik toch doorleren op het hbo. Later wil ik werken bij een architectenbureau als ontwerper en tekenaar.

 

Middenkader bouw, vormgeving en architectuur

Vestigingen: Beverwijk en Hoofddorp

  • Je bent creatief, technisch en je houdt van vormgeving
  • Leer over alle fases van het bouwtraject: van ontwerp tot oplevering
  • Pak je kans om in het buitenland stage te lopen
Bouw

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.