‘Wij proberen ervoor te zorgen dat een student graag op school komt, ook al heeft hij geen les’, zegt Dino Lobbes, bedenker van het nieuwe cateringconcept. Dino heeft z’n sporen verdiend in de foodwereld en adviseert scholen op het gebied van catering. Het cateringconcept is deze zomer in de vernieuwde kantine al zichtbaar en gaan we straks ook op de nieuwe campus invoeren.

 

Zones

Een fijne omgeving nodigt uit om ook zelf mooie dingen te maken. ‘Studenten komen niet alleen naar Nova College voor de opleidingen, maar ook voor de faciliteiten en de sfeer. Er zijn verschillende zones ingericht voor de studenten, elk met z’n eigen identiteit. In de ene zone kun je eten en drinken, in de andere kun je chillen of leren’, zegt Dino.

Producten in de kantine zijn vernieuwd. Geen glazen kasten meer met etenswaren, maar verse smoothies, crushed ijs en fruitsoorten in het zicht. Dino verwacht veel van de pop-up uitgifte, met wisselende producten. ‘De ene dag smoothies, de volgende dag biologische koffie. De opleiding kan er zelf iets aanbieden, maar ook een student of lokale ondernemer uit Haarlem.’

 

Buurtbewoners

Vanuit die behoefte moet je volgens Dino een school inrichten. ‘De student staat centraal, maar ook buurtbewoners kunnen een lekker broodje komen eten bij Nova.’ En dat is volgens Dino een belangrijk doel; om meer met elkaar in contact te komen. ‘Bij de NHL in Leeuwarden is een vergelijkbaar concept ingevoerd, daar komen nu veel buurtbewoners eten.’

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.